Obavijesti

Sport

Komentari 1

Zadar peti put u sedam utakmica 'osvojio Toranj'

Zadar peti put u sedam utakmica 'osvojio Toranj'
1

Košarkaši Zadra u Domu Dražena Petrovića pobijedili su Cibonu 94-87 i već nakon dva kola NLB lige imaju dvije pobjede više od ljutog rivala

VIDEO

Otkad sam preuzeo Zadar u godinu i pol dana pobijedili smo Cibonu peti put u sedam utakmica u Zagrebu, pohvalio se Aco Petrović, koji je sjajio od zadovoljstva nakon što je njegova momčad preokretom u drugom poluvremenu «osvojila Toranj».
Utakmica je imala sličan tijek poput one otprije tri dana u Višnjiku, gdje su Zadrani pobijedili Split. I Cibona je, kao i Splićani, povela 17-5 i držala prednost do završnice treće četvrtine. No tada se raspucao Damir Rančić, zabio tricu za 61-59 – prvo vodstvo Zadra na utakmici – a zatim još tri u kratkom razdoblju i odveo Acinu momčad do 75-64. Cibosi su uzvratili serijom 10-1 i tricom Earla Callowaya sa sedam i pol metara se primaknuli na 76-74, no ponovno povesti nisu uspjeli. Vedran Princ promašio je ključnu tricu, iako je bio potpuno sam, a Zadrani su se do kraja othrvali zagrebačkim naletima.
- Iako je tek početak sezone, ovo je vrlo bitna pobjeda koja može markirati odnos snaga. Već samo na četiri boda od Cibone. Otvorili smo utakmicu bez prave reakcije, ali poznati smo po tome da se nikad ne predajemo – ustvrdio je Petrović, te dodao da su prošla vremena kad je Zadar ovisio o dva-tri igrača.
Uistinu, gotovo svi igrači Zadra imali su bitnu ulogu. Rančić i Gečevski zabili su po 20, Johnson 18, a impresionirao je i Rok Stipčević s devet poena, osam asistencija i sedam skokova. Kod cibosa najviše su pokazali Amerikanci Calloway (26) i Marshall (17), a reprezentativci Kus i Prkačin bili su potpuno izvan utakmice.
- Njih dvojica nisu imali svoj dan – objasnio je Velimir Perasović i dodao:
- Zadrani su više radili za ovu pobjedu, bili su strpljiviji. Mi smo u drugom poluvremenu bili prenervozni, napravili previše grešaka i previše igrali na «refule».
Zadar će u subotu tražiti treću pobjedu protiv Bosne u Višnjiku, a Cibona prvu u Trnskom protiv gradskog rivala Zagreba, koji je također sezonu otvorio s dva poraza.

Cibona – Zadar 87-94 (24-19, 23-18, 15-27, 26-30)

CIBONA: Kus 3, Krušlin, Longin 3, Prkačin, Troha 4, Vukušić 12, Andrić 11, Calloway 26, Zubčić, Princ 2, Rozić 9, Marshall 17.
ZADAR: Rančić 20, Perić 7, Stipčević 9, Dixon 5, Johnson 18, Prostran 1, Gečevski 20, Ružić 2, Macura 1, Ivanov 11.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana