Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zadar pobijedio i oprostio se od Europe već u siječnju

Zadar pobijedio i oprostio se od Europe već u siječnju
1

Košarkaši Zadra pobjedom u 6. kolu oprostili su se od ovogodišnjeg nastupa u Eurocupu. U svom su Višnjiku svladali litavski Šiauliai sa 110-87...

VIDEO

Zadrane je protiv Litavaca predvodio Damir Rančić s 25 poena (trice 7-11) a dobro ga je pratio i Trent Plaisted sa 16 koševa (šut za dvicu 6-6) i šest skokova. Unatoč trećoj pobjedi u skupini, momčad Zmage Sagadina je još u prošlom kolu ostala bez izgleda za plasman u drugi krug u koji su otišli Aris i Hapoel iz Jeruzalema.
UNIKS je u svome Kazanju poražen od Joventuta (78-75), ali oba su kluba prošla u daljnji dio natjecanja. Hrvatski dvojac u ruskoj momčadi odigrao je solidnu utakmicu. I Marko Popović i Krešimir Lončar ubacili su po 14 koševa, s time da je Popović uz to imao i tri skoka, dvije asistencije i šest izgubljenih lopti, a Lončar četiri skoka, jednu asistenciju i četiri izgubljene lopte.
Bilbao je zaključio natjecanje u skupini E savršenim učinkom, do šeste je pobjede (89-88) došao nakon produžetka u St. Peterburgu. Osam poena, pet skokova i jednu asistenciju ubilježio je Marko Banić za pobjednike, a sličan je učinak imao i drugi naš igrač u baskijskom sastavu, Damir Markota. Ubacio je osam poena, te dodao četiri skoka i dvije asistencije. Kod poraženog Spartaka, koji je ostao bez drugog kruga, Goran Suton je upisao 11 poena, dva skoka i asistenciju. U istoj skupini Charleroi je kod kuće izgubio od Türk Telekoma (74-61), uz skroman učinak od šest poena našeg Jure Lalića za poraženu momčad.
Crvena zvezda i Benetton su već ranije osigurali prolaz, a u zadnjem su se kolu u izravnom dvoboju borili za prvo mjesto u skupini F. Uspješniji su bili Beograđani koji su slavili s uvjerljivih 104-83. U sastavu iz Trevisa Davor Kus se istaknuo sa 11 poena, dva skoka, četiri asistencije i pet izgubljenih lopti, dok je Sandro Nicević imao devet poena, četiri skoka i jednu asistenciju.
Alba je u skupini A prvo mjesto učvrstila domaćom pobjedom protiv ukrajinskog Azovmaša (82-78). Jurica Golemac je za Berlinčane ubacio devet koševa i tome dodao četiri skoka, dok je kod gostiju 16 poena i sedam skokova upisao bosansko-hercegovački košarkaš Hasan Rizvić. Azovmaš je ovim porazom definitivno ostao bez drugog kruga koji je, uz Albu, uhvatio i Galatasaray.
Pravi je debakl u skupini B doživjela Valencija koju vodi bivši hrvatski izbornik Neven Spahija. Le Mans je svladao Španjolce s 80-44, ali Spahijina je momčad već ranije osigurala prvo mjesto.

Eurocup, 6. kolo, skupina C:
Hapoel - Aris 79-89
Zadar - Šiauliai 110-87

Redoslijed: 1. Aris 5-1, 2. Hapoel 3-3, 3. Zadar 3-3, 4. Šiauliai 1-5

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...