Obavijesti

Sport

Komentari 8

Zadar pobijedio Uniks, a Tornado napustio dvoranu

Zadar pobijedio Uniks, a Tornado napustio dvoranu
1

Košarkaši Zadra su u trećem kolu drugog kruga košarkaškog Eurokupa na Višnjiku pobijedili ruski Uniks 93-91. Zadru je to prva pobjeda u 2. krugu

VIDEO

Zadarski su košarkaši teško pobijedili bogati ruski Uniks Kazan u trećem kolu drugog kruga Eurokupa 93-91. Zadrani su tako nakon dva uzastopna poraza (Benetton i Zagreb) upisali vrijednu pobjedu protiv jake ruske momčadi za koju igraju i hrvatski reprezentativci Krešo Lončar i Marko Popović. Njih dvojica ujedno su i ponajbolji košarkaši u Uniksu tijekom dosadašnjeg dijela sezone. Tako je bilo i u ovoj utakmici. Popović je pred 'svojom' publikom bio najbolji strijelac gostiju sa 22 koša uz šest asistencija, a Lončar je zabio 18 uz osam skokova. Ipak, njih dvojica nisu bili dovoljni da gosti odu s bodovima iz Višnjika. Zadrane je prvi put s klupe vodio novi trener Zmago Sagadin, a najraspucaniji kod domaćina bili su Stipčević s 19 i Gečevski sa 17 koševa. Ipak, najbolji u redovima bio je Dejan Ivanov s 15 koševa i 10 skokova. Upravo je Ivanov igrač na kojeg se Tornado obrušio posljednjih dana zbog, kako Tornado tvrdi, ružne geste košarkaša Zadra.
- Zaigra li Ivanov protiv Uniksa, bit će to najveća sramota za ovaj klub - oglasio se Tornado prije utakmice. Ivanov je zaigrao i odveo Zadar u pobjedu.
Navijači su prije utakmice najavili i prosvjed protiv Uprave te su zaprijetili da će napustiti dvoranu nakon prve četvrtine ne da li kolektivna Uprava ostavke još za vrijeme utakmice s Rusima. Tako je i bilo. Uprava je ostala na svojim pozicijama, a Tornado je izašao iz dvorane nakon završene prve četvrtine. Točnije, dvoranu nazvanu po košarkaškom velikanu napustilo je stotinjak navijača od oko 3000 koliko ih je bilo na tribinama.

TORNADO 'POKOPAO' KK ZADAR
Prije utakmice s Uniksom 20-ak članova Tornada se u 18 sati iz prostorija Udruge navijača uputilo prema dvorani Krešimira Ćosića s drvenim lijesom i križom na kojem je pisalo 'KK Zadar 1935 - 2009'. Napravili su krug oko dvorane te se zaustavili pred kipom Kreše Ćosića. Na taj način simbolično su 'pokopali' KK Zadar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...