Obavijesti

Sport

Komentari 19

Zadar sve bliže kraju: Na korak su od stečaja, odustali od 3. HNL

Zadar sve bliže kraju: Na korak su od stečaja, odustali od 3. HNL

Iz kluba su poručili kako je ovakva odluka posljedica blokiranih računa i aktiviranih ovrha na FINA-i u iznosu od 2.7 milijuna kuna, uz mogućnost aktiviranja dodatnih koji zbrojeno iznose još milijun kuna

VIDEO

Zbog iznimno teške financijske situacije i činjenice da je već šest mjeseci u blokadi, nogometni klub Zadar donio je odluku da se u idućoj sezoni 2020/21. neće natjecati u Trećoj HNL-jug u seniorskoj konkurenciji, niti u natjecanjima 1.NL 'NS Split' za mlađe dobne uzraste.

- Grad Zadar se kao najveći dioničar jasno očitovao kako više neće financirati klub u budućnosti niti ga logistički podupirati. Također, ni ostali dioničari nisu pokazali interes za financiranjem kluba nakon održane Skupštine NK Zadar s.d.d. u ožujku 2020., na kojoj su jasno upoznati s financijskim stanjem - poručili su sa Stanova.

Susret Zadra i Osijeka u osmini finala hrvatskog nogometnog kupa

Dodali su kako Klub nema dovoljan broj igrača za natjecanje u spomenutim ligama, a pored toga, do 4. kolovoza mora uplatiti dospjele obveze HNS ''NS-u Split'' u iznosu 8.800 kuna za što ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu prijeti suspenzija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prijeti i druga mogućnost suspenzije po Odluci Disciplinske komisije HNS-a od 4. lipnja prema kojoj će seniorska momčad biti kažnjena oduzimanjem jednog boda za svaku odigranu utakmice te bi u konačnici klub bio suspendiran u prosincu ukoliko ne plati 60.000 kuna, odnosno protekom roka od šest mjeseci od dana donošenja navedene Odluke - objavio je klub.

Osnovan je novi klub HNK Zadar u koji su prebačeni svi mlađi uzrasti, a uskoro bi trebala biti prebačena i seniorska momčad.

Povijest NK Zadra

Ukoliko se ubrzo ne dogodi obrat klub u kojem su potekli Luka Modrić, Danijel Subašić i Šime Vrsaljko, a igrao Josip Skoblar će se ugasiti. Nogometni klub Zadar osnovan je 26. travnja 1945. godine, a prve četiri godine djelovao je kao nogometna sekcija unutar Fiskulturnog društva Zadar. Međutim, od 1949. djeluju kao samostalni nogometni klub. Tijekom 1954. spajaju se tri kluba: Zadar, Arbanasi i Sloga i od tada klub nosi ime NK Sloga, međutim u lipnju 1964. ponovno se naziva Zadar.

U prvoj sezoni Prve HNL, Zadar je završio na 10. mjestu, da bi u sljedećoj bio 12. Tada je ostvario i najbolji plasman u Hrvatskom nogometnom kupu, došavši do polufinala, gdje je poražen od Hajduka. Do polufinala je došao i u sezoni 1995./96., kada mu se na putu do finala ispriječila zagrebačka Croatia.

Od 1992. Zadar je u kontinuitetu bio prvoligaš osam sezona, s tim da je u sezoni 1995./96. igrao Prvu B ligu. Najbolji plasman u tom razdoblju bilo je šesto mjesto ostvareno 1998. godine pod imenom Zadarkomerc. Tako se klub zvao od 1996. do 1999., kada je završio na 11. mjestu i prvi put ispao u Drugu HNL.

U najviši razred hrvatskog nogometa Zadar se vratio 2001. godine. Uslijedile su četiri uzastopne prvoligaške sezone, a 2004. klub je ponovio najbolji plasman, šesto mjesto. Međutim, godinu dana kasnije završio je na 12. mjestu i ponovno ispao u Drugu HNL.

Tamo je proveo sljedeće dvije sezone, da bi se 2007. vratio u Prvu HNL. Od tada pa sve do 2015. Zadar je bio prvoligaš. U dresu Zadra su prve nogometne korake napravili svjetski doprvaci Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković, za Zadar je igrao i najbolji strijelac Europe Josip Skoblar.

'12 dugih godina naš anđele, zadarska dica pamtit će ti ime'
'12 dugih godina naš anđele, zadarska dica pamtit će ti ime'

Godina 2008. bila je najtužnija u zadarskoj nogometnoj povijesti. Od posljedica udarca glavom u betonski zid na istočnoj tribini Stanova, na utakmici 26. kola Prve HNL Zadar - Cibalia, 3. travnja u 25. godini preminuo je Hrvoje Ćustić. Hrvoje je bio dijete NK Zadra, prošao je sve selekcije u klubu, kao i u mladim hrvatskim reprezentacijama. Dvije godine igrao je i za NK Zagreb, kratko i za Međimurje, da bi se 2007. vratio na Stanove.

Trebao je to biti novi početak za njega i matični klub, ali tragičan događaj zauvijek je promijenio zadarsku i hrvatsku nogometnu priču.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu