Sport

Komentari 25

Zadrani ipak vratili Mercedes: Isprike. To je bila kriva poruka

Zadrani ipak vratili Mercedes: Isprike. To je bila kriva poruka

Ovim putem se želim ispričati svim Zadranima i gradonačelniku Dukiću zbog neugodnosti koje je izazvao najam vozila namijenjenog voditelju omladinske škole, piše u službenom priopćenju kluba

HNK Zadar odlučio je prekinuti medijsku 'hajku' i vratiti Mercedes vrijedan 300 tisuća kuna nakon što su iz vrha kluba zaključili da su dali javnosti "pogrešan dojam" kupnjom skupocjenog automobila za potrebe voditelja nogometne škole Krešimira Gojuna, makar je veći dio bio pokriven od strane sponzora.

"Ovim putem se želim ispričati građanima Zadra, Gradskoj upravi i gradonačelniku Dukiću zbog neugodnosti koje je izazvao najam vozila namijenjenog voditelju omladinske škole i ovim putem obavijestiti cijelu javnost kako je vozilo vraćeno. Smatrali smo da se radi o dobrom poslu za klub s obzirom na to da je najveći dio troška najma tog vozila bio pokriven od strane sponzora, no očito smo poslali pogrešnu poruku zadarskoj javnosti. Dok god se klub, najvećim dijelom financira iz gradskog proračuna za nas trebaju vrijediti jednaka pravila kao i za sve druge korisnike proračunskih sredstava", stoji u službenom priopćenju s potpisom predsjednika kluba Damira Kneževića kojeg prenosi Zadarski list.

"Svjesni javnih trauma koje su izazvale financijske malverzacije u zadarskom nogometu prethodnih desetljeća, klub vodimo maksimalno transparentno i bez financijskih dubioza. Naš fokus je na kadrovskom i infrastrukturnom jačanju omladinske škole zbog čega smo i dobili podršku Grada te pripremi kluba za ulazak strateškog partnera. Žao mi je zbog pogrešne odluke i poruke koju smo poslali. Još jednom se ispričavam i obvezujem da ću napraviti sve kako bismo u narednom periodu dodatno osnažili klub, uspostavili dugoročno održiv model upravljanja i napredovanja kluba na zadovoljstvo djece, roditelja i svih građana grada Zadra", dodali su.

Podsjetimo, gradonačelnik Zadra Branko Dukić i ostali članovi Gradskog vijeća krajem prošle godine dodijelili su Hrvatskom nogometnom klubu Zadar pozajmicu od 2,5 milijuna kuna, a Dukić je obrazložio da su klubu sredstva dodijeljena kao 'osiguranje financijskih sredstva za funkcioniranje HNK Zadar u 2020. i 2021. godini' budući da razlog pozajmice leži u činjenici što je ''Grad Zadar zajedno s HNK Zadrom za početak iduće godine zakazao pregovore s potencijalnim privatnim strateškim partnerima koji su zainteresirani za dugoročnu suradnju s Klubom".

Tada smo kontaktirali smo i zadarskog gradonačelnika, a on je poručio da neće dozvoliti bahaćenje gradskim novcem.

- Neću dozvoliti nikakvo neodgovorno trošenje proračunskog novca! Moj stav je da vozilo treba vratiti ili, ukoliko već imaju sponzore, neka ga financiraju putem sponzora u cijelosti. Dakle, niti lipa gradskog novca ne smije se potrošiti za kupnju vozila. Direktor kluba mora znati da s proračunskim novcem nema bahaćenja i to sam mu jasno dao do znanja! - odgovorio nam je gradonačelnik Branko Dukić.

Je li Knežević dobio 'jezikovu juhu' ne znamo, ali znamo da je Gojun 'ostao' bez skupocjenog automobila.

Najčitaniji članci