Obavijesti

Sport

Komentari 85

Zagreb je jedini glavni grad s četiri kluba u ligama prvaka!

Zagreb je jedini glavni grad s četiri kluba u ligama prvaka!
4

Samo Zagreb od glavnih gradova Europe ima četiri predstavnika u ligama prvaka. Od europskih metropola jedino Barcelona ima više predstavnika od Zagreba (5)

VIDEO

Arsenal i Kiel nisu se dobro proveli u metropoli protiv Dinama i PPD Zagreba, MNK Nacional je pomeo protivnike u malonogometnoj Ligi prvaka i ušao u glavnu rundu tog natjecanja, a košarkaši Cedevite igraju Euroligu. 

Zagreb je s četiri predstavnika u ligama prvaka jedina europska metropola uz bok Barceloni koja ima pet klubova u ligama prvaka, ali i jedini glavni grad u Europi koji se može pohvaliti s četiri predstavnika u ligama prvaka. 

Dinamo igra nogometnu Ligu prvaka, Zagreb rukometnu, Nacional je izborio glavnu rundu malonogometne Lige prvaka, a Cedevita je u košarkaškoj Euroligi.

To nema niti jedan glavni grad u Europi, a u konkurenciji europskih metropola bolja je tek Barcelona s pet predstavnika u ligama prvaka, u nogometu, košarci, rukometu, futsalu i vaterpolu. Samo dokaz o sportskom pedigreu glavnog nam grada. 

Uvjerili su se u to prvi ove sezone igrači Arsenala. Stigli su u Zagreb, nisu se nešto previše bavili Dinamom. Alexis Sanchez vrijedi kao cijeli Dinamo, ali nije to pomoglo Arseneu Wengeru i njegovim igračima. Dinamo ih je nadigrao i pobrinuo se za senzaciju u prvom kolu Lige prvaka.

Malonogometaši Nacionala na impresivan način su se plasirali u glavnu rundu Uefa Futsal Cupa, malonogometne verzije Lige prvaka. Prohujali su skupinom u Podgorici i nakon tri pobjede i 30-1 gol razlike izborili elitno društvo. 

Čudesni Zagreb još srušio je moćni Kiel u Areni na startu rukometne Lige prvaka. PPD Zagreb je, kao i lani, šokirao Nijemce, a poraz 29-22 dugo će Kiel pamtiti. Razlog je vrlo jednostavan. To mu je najteži poraz u povijesti Lige prvaka. 

Zagreb je bio u znaku Eurobasketa u rujnu, a košarkaški predstavnik u Europi je Cedevita, koja kao jedini hrvatski predstavnik igra Euroligu. Nije loše spomenuti i Medveščak koji se bori u drugoj najjačoj hokejaškoj ligi svijeta kao i Hanžek, koji je u Zagrebu okupio najbolje atletičare i na kojem je Sandra Perković još jedanput pokazala zašto je kraljica diska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku