Obavijesti

Sport

Komentari 1

Zagreb u najvažnijoj utakmici sezone bez dva ključna igrača! 'Ovo je težak udarac za nas'

Zagreb u najvažnijoj utakmici sezone bez dva ključna igrača! 'Ovo je težak udarac za nas'

Izbora nemamo i moramo naći način da prikrijemo izostanak njih dvojice, a pratio sam malo i njihove medije i vidim da su apostrofirali ovaj susret kao povijesnu priliku za svoj klub, rekao je trener Andrija Nikolić

VIDEO

Zagreb u srijedu u Kolstadu igra utakmicu sezone (18:45). Nisu se proslavili kod Aalborga (32-22) i tri kola prije kraja na šestome mjestu, koje vodi u osmini finala, imaju bod više od Norvežana.

U Areni je Zagreb dobio s velikih 31-20, ali bitno se Kolstad digao od početka sezone i njima je Zagreb možda i meč-lopta. Jer, Zagrebu još dolazi PSG u Arenu i ide u Kiel, dok Kolstad ide u Kielce i dočekuje Eurofarm što bi im trebao biti zicer.

Stoga je Zagrebov imperativ ne izgubiti u Norveškoj, ali to će biti teška misija jer će na put bez Zvonimira Srne i Luke Lovre Klarice, dva igrača koja drže i napad i obranu. Srna je zakrpan zaigrao u Aalborgu, ali očito prerano.

- Kolstad je odlična ekipa. Mi smo ih u Zagrebu pobijedili s 11 razlike, ali mislim da to i nije realna slika stvari. Dogodi se takva utakmica, ali to nije nešto o čemu sada trebamo razmišljati. Značaj ove utakmice je ogroman, vjerojatno će odlučivati o prolasku u osminu finala. Pratio sam malo i njihove medije i vidim da su apostrofirali ovaj susret kao povijesnu priliku za svoj klub. Kao i ostale skandinavske ekipe, i Kolstad odlično trči, gura u leđa i igra brz rukomet. Naš osnovni zadatak je da se ekspresno vraćamo u obranu i da ispratimo tu njihovu trku. Zamisao je zatvoriti njihovu tranziciju i ako to učinimo smatram da ćemo imati i mi svoje šanse. Trebamo vjerovati u sebe, vjerovati da možemo odigrati bolje nego protiv Aalborga i nadati se bodovima - uvodno je rekao trener Andrija Nikolić.

Zagreb: Machineseeker EHF Liga prvaka, 3. kolo, RK Zagreb - Kolstad Handball

- Normalno da nam Zvone i Luka puno znače i da će nam biti teško bez njih. Međutim, koga nema, bez njega se mora. Mi ćemo pokušati napraviti neke druge varijacije koji ćemo nastojati nadoknaditi Srnu i Klaricu na najbolji mogući način. Nema nam koristi plakati, moramo se snaći bez njih. A da su bitni, bitni su. Bespredmetno je uopće razgovarati o njihovoj važnosti kako u obrani tako i u napadu, ali kao što sam rekao, izbora nemamo i moramo naći način da prikrijemo izostanak njih dvojice. Ostali igrači će morati odigrati bitno bolje nego u Aalborgu. Tamo smo svi kao ekipa podbacili, ali mislim da nam to može i treba biti dodatni motiv da pokažemo kako smo bolji od toga i kako možemo odigrati na puno višoj razini. Siguran sam da cijela ekipa može puno bolje, a tu u prvom redu mislim i na Matej Mandića i Miloša Kosa koji će, uopće ne sumnjam, to pokazati već u Trondheimu.

Zagreb: Machineseeker EHF Liga prvaka, 3. kolo, RK Zagreb - Kolstad Handball

Kos je u Danskoj pogodio jedan šut od osam. U Norveškoj će morati bolje tim više jer nema Srne.

- Vjerujem da smo spremni. Po povratku iz Danske smo trenirali svaki dan, bez odmora. Svjesni smo važnosti utakmice, znamo da nam pobjeda nosi prolaz dalje i stoga smo maksimalno fokusirani. Izostanak Srne i Klarice je težak udarac za nas, ali nam je i motiv više da mi ostali nadomjestimo njih dvojicu i da pokažemo da ovaj klub ima širinu i kvalitetu. Što se tiče naše pobjede od 11 razlike u Zagrebu, mislim da to sada ništa ne predstavlja. Ovo je nova polusezona, nova utakmica i treba zaboraviti ono što je bilo prije. Koncentracija nam mora biti na njihovoj trci. To im je forte i na to se moramo usredotočiti. Ako im to zaustavimo, mislim da imamo velike šanse - rekao je Kos.

Zagreb loše otvorio utakmicu pa zatim teško stradao u Danskoj
Zagreb loše otvorio utakmicu pa zatim teško stradao u Danskoj
Hrvat zabio 37 golova u Ligi prvaka i otišao u Bundesligu
Hrvat zabio 37 golova u Ligi prvaka i otišao u Bundesligu

Ni Mandić nije bio na razini prošloga tjedna, samo jedna obrana dok nije mjesto na golu prepustio Grbavcu.

- Osim Srne i Klarice koji su se ozlijedili protiv Aalborga, mogu reći da je ostatak ekipe u dobrom stanju. Poraz u Danskoj je bio težak, ali nakon njega smo skupili glave, sjeli i popričali i mislim da ćemo iz ovoga izaći samo jači. U Trondheim idemo se baciti na glavu, dati 150 posto svega što imamo jer želimo nagraditi sami sebe i kapitalizirati sve ono dobro što smo napravili jesenas. Protiv Aalborga smo imali loš dan, ja pogotovo. Međutim, vjerujem da je to iza nas i da ćemo u srijedu biti bolji. Očekujem svoju bolju partiju i da pomognem ekipi da ostvarimo željeni cilj. Želim svojim suigračima dati dodatni vjetar u leđa, pogurati ih prema pobjedi i olakšati im posao svojim obranama. Izostanak ove dvojice nam smanjuje mogućnost rotacije što je veliki problem, ali nećemo tražiti alibi već idemo gore uzdignutih glava ući u jedan pravi "fight“ s Norvežanima, uvesti ih u nervozu i uzeti bodove - najavio je Mandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna