Sport

Komentari 0

Zagrebaši kod lidera: Možemo im parirati, imamo recept za to

Zagrebaši kod lidera: Možemo im parirati, imamo recept za to

Montpellier je na prvom mjestu naše skupine s 13 osvojenih bodova. Doduše, kao danak tomu platili su neke neplanirane poraze u domaćem prvenstvu, skenirali su zagrebaši novog protivnika u Ligi prvaka

Trener hrvatskog rukometnog prvaka PPD Zagreba Ivica Obrvan uoči gostovanja kod Montpelliera u 9. kolu skupine A Lige prvaka u srijedu od 20.45 naglasio je kako njegovu momčad očekuje teška utakmica protiv trenutačno vodećeg sastava skupine.

Gostovanje u Montpellieru zagrebašima dolazi tjedan dana nakon što su protiv Meškova ostvarili prvu pobjedu u sezoni te stigli na bod zaostatka za Vardarom koji se nalazi na šestom mjestu.

Prije nešto više od mjesec dana Zagreb je izgubio od Montpelliera na svom terenu 22-25.

- Idemo na jako teško gostovanje. Montpellier je na prvom mjestu naše skupine s 13 osvojenih bodova. Doduše, kao danak tomu platili su neke neplanirane poraze u domaćem prvenstvu, ali to nije neobično za francusku ligu. Imaju sjajnu, radnu ekipu koja igra čvrst i agresivan rukomet u oba smjera. Što se tiče našeg prvog susreta, mišljenja sam da je moja ekipa obrambeno odigrala odličnu utakmicu u kojoj smo i na poluvremenu imali pozitivan rezultat i vodstvo. Nažalost, prvi dio nastavka smo odigrali jako slabo u napadu i time smo Francuze gurnuli prema pobjedi. Ukoliko budemo na tragu takve obrane i u ovoj utakmici u Montpellieru, onda se imamo pravo nadati i biti optimisti - kazao je Obrvan koji se osvrnuo i na zdravstveno stanje svoje momčadi:

- Stanje je zadovoljavajuće osim Csabe Leimetera koji je na zadnjem susretu s Brestom zadobio ozljedu prsta na stopalu zbog koje, nažalost, neće konkurirati za sastav u srijedu.

Kapetan hrvatskog prvaka David Mandić optimist je pred odlazak na jug Francuske:

- Montpellier je sjajna ekipa, što se vidi i iz pogleda na našu skupinu u Ligi prvaka. Ipak, mislim da im možemo parirati, a recept za to bi bio da ponovimo obranu iz prve utakmice gdje smo u tom segmentu igre bili sjajni. Pritom, dakako, ne smijemo olako raditi tehničke greške u napadu. Kada pogledamo taj prvi susret u Zagrebu, onda je sasvim jasno da smo 45 minuta bili ravnopravan takmac, a da bismo sve to zeznuli u prvih 15 minuta nastavka kada smo radili početničke greške u napadu, što su oni znali kazniti. Putujemo u Francusku rasterećeni i s nadom da možemo ostvariti što bolji rezultat.

Najčitaniji članci