Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zagrebaši prosuli +5 i golom u zadnjoj sekundi uhvatili bod

Zagrebaši prosuli +5 i golom u zadnjoj sekundi uhvatili bod
1

Imao je Zagreb na poluvremenu 18-13, a na kraju se spašavao remi golom Šipića u zadnjoj sekundi. Bio je to derbi začelja, dvije momčadi koje do ovoga kola nisu osvojile ni bod

VIDEO

Nakon pet uzastopnih poraza rukometaši PPD Zagreba osvojili su prvi bod u skupini A Lige prvaka, nakon što su na gostovanju u Norveškoj odigrali 30-30 protiv Elverum Handballa, izjednačivši golom Marina Šipića u posljednjoj sekundi.

Hrvatski prvak je u prvih pet kola izgubio od PSG-a (29-37), Aalborga (20-30), Barcelone (19-36), Flensburg-Handewitta (17-20) i Pick Szegeda (21-26) i u šestom kolu je napokon osvojio prvi bod.

PPD Zagreb je imao priliku izboriti i prvu pobjedu, ali je nažalost u drugom dijelu prosuo pet golova viška i na koncu osvojio bod izjednačivši u posljednjim trenucima susreta.

Bio je to sudar 'fenjeraša', momčadi koje u prvih pet kola nisu osvojile niti jedan bod, no Norvežani su imali nešto bolju razliku pogodaka. U taboru PPD-a ovu su utakmicu označili ključnom u borbi za plasman u eliminacijski krug Lige prvaka. Bio je to dvoboj koji se nije smio izgubiti i Zagreb je u tome uspio. No ostaje žal za propuštenim.

Zagreb je odlučno ušao u utakmicu i poveo je 3-0, no Norvežani su izjednačili na 4-4, a potom i na 8-8 i 9-9. Momčad Veselina Vujovića je u 23. minuti ponovo imala +3 (13-10), ali je Elverum ubrzo izjednačio na 3-3. Ipak, Zagreb u završnici prvog dijela radi seriju 5-0 i na poluvrijeme odlazi s velikih +5 (18-13).

Nažalost, domaćin je daleko bolje otvorio nastavak susreta i u 46. minuti Elverum je stigao na samo gol zaostatka (22-23), deset minuta prije kraja uspio je izjednačiti na 25-25 i to u situaciji s igračem manje, a dvije minute kasnije i povesti sa 26-25. Bilo je to prvo vodstvo za norveški sastav nakon prednosti 10-9 u 18. minuti.

U posljednje dvije minute ušlo se s rezultatom 29-29, a Zagreb je imao i igrača manje. Nakon što hrvatski prvak nije uspio realizirati napad, domaćin je 15 sekundi prije kraja izborio sedmerac kojeg je u vodstvo pretvorio Alexandre Bonz. Zagrebu je ostalo tek nešto više od 10 sekundi za izjednačenje i u posljednjim trenucima Šipić je zabio za 30-30.

Kod Zagreba najefikasniji su bili Ante Gadža s osam golova, te Matej Hrstić i Damir Bičanić sa po pet golova, dok su u domaćim redovima najefikasniji bili Blonz s osam golova i Bjorn Gudjonsson s pet pogodaka.

U ostalim susretima ove skupine Pick Szeged je pobijedio Celje PL 31-24, Paris Saint-Germain je slavio protiv Aalborga sa 37-24, dok je Barcelona u srijedu na gostovanju porazila Flensburg-Handewitt sa 34-27.

Na ljestvici vode Barcelona i PSG sa po 10 bodova, Pick Szeged ima devet bodova, Aalborg osam, Flensburg-Handewitt sedam, Celje PL ima dva boda, a PPD Zagreb i Elverum Handball su osvojili prvi bod.

U idućem kolu Zagreb 10. studenog gostuje u Celju kod Pivovarne Laško. (abu)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...