Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zagrebaši uoči Magdeburga: Otpao nam je najbolji igrač...

Zagrebaši uoči Magdeburga: Otpao nam je najbolji igrač...

Stanje u našoj momčadi nije najsjajnije, dodatno nas je poremetila ozljeda Zvonimira Srne koji neće moći igrati u Njemačkoj. Pomalo smo kratki na poziciji lijevog vanjskog, ali imamo to što imamo, kaže Ivica Obrvan

VIDEO

Nakon uvodnog poraza od danskog GOG-a iz Gudmea, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb prve će bodove u Ligi prvaka tražiti na jednom od najtežih gostovanja u Europi uopće.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi dresovi HRS-a

Pokretanje videa...

Novi dresovi HRS VIDEO

Utakmica je na rasporedu 22. rujna od 20.45 (ArenaSport). Magdeburg je aktualni prvak Bundeslige. Utakmicu s njemačkim gigantom najavili su trener Zagreba Ivica Obrvan i pivot Željko Musa.

'Otpao nam je Zvonimir Srna'

- Svaki protivnik u Ligi prvaka je težak, a Magdeburg svakako spada među najteže. Nakon dugo godina opet nastupaju u Ligi prvaka, momčad su sa odličnim igračima na svakoj poziciji, imaju sjajnu atmosferu u svojoj dvorani i zasigurno da su favoriti u ovom susretu - rekao je Obrvan pa nastavio:

- Stanje u našoj momčadi nije najsjajnije, dodatno nas je poremetila ozljeda Zvonimira Srne koji neće moći igrati u Njemačkoj. Pomalo smo kratki na poziciji lijevog vanjskog, ali imamo to što imamo i računamo na one koji su zdravi. Svakako da nam je želja odigrati bolje nego protiv GOG-a, popraviti loš utisak koji smo ostavili u prvom kolu.

Zagreb: PPD Zagreb i Montpellier susreli se u 6. kolu rukometne Lige prvaka

'Najopasniji je Kristjansson'

Obrvan ne želi davati nikakve pompozne najave.

- Svjesni jesmo težine gostujućeg terena u Magdeburgu i nadamo se da ćemo pružiti dobru partiju, pa rezultat kako bude, Pred nama je izuzetno težak zadatak, naravno da se ne predajemo, ali naš prvi i osnovni zadatak jest da odigramo bolje nego u prvoj utakmici.

Istaknuo je najveće adute njemačke momčadi.

- Poduplani su na svakoj poziciji, ali to je i logično jer drugačije i ne može biti sastavljena momčad koja igra na tom nivou u najjačoj ligi svijeta. Motor njihove momčadi je srednji vanjski Gisli Kristjansson od kojeg sve kreće i koji je neviđeno brz u igri jedan na jedan - rekao je pa nastavio:

- Uz njega valja izdvojiti i desnog vanjskog Omara Ingija Magnussona, odnosno na lijevoj strani njemačkog reprezentativca Philipa Webbera. Ova dvojica Islanđana jako puno toga rješavaju u igri jedan na jedan, ako niste dobro postavljeni jako ih je teško zaustaviti. Imaju veliku brzinu, a na to se sjajno nadopunjuje Weber koji ima odličan šut.

Zagreb: Prvenstvo Hrvatske u rukometu, PPD Zagreb - RK Sesvete

'Rosten im je posložen'

Željko Musa bio je član Magdeburga od 2015. do 2021.

- Mislim da nas čeka jedan pravi rukometni spektakl u GETEC Areni. Fanatični navijači, dvorana u kojoj se igrači Magdeburga osjećaju iznimno ugodno i u kojoj momčad, za koju moram istaknuti da je uistinu vrhunska, rijetko gubi. Cijeli roster im je posložen kako oni žele, u napadačkom dijelu prednjače niži i brži igrači, rukometaši koji probijaju do šest metara i uglavnom idu jedan na jedan - rekao je Musa pa nastavio:

- Tranzicija im je fantastična, sjajno koriste greške protivničkih napada i traže što više lakih pogodaka. Što se tiče žestokog ritma igranja svaka tri dan, njima to nije problem. Znam to iz prve ruke i mogu posvjedočiti da su na svakoj poziciji pokriveni s dva jednako kvalitetna igrača. Također je zanimljivo kako uvijek traže slične igrače na istim pozicijama, tako ih ni eventualna ozljeda ne može poremetiti u tome da igraju onakav rukomet kakav oni žele.

Sretan je zbog povratka suigrača Kavčića.

Što se tiče nas, dobra je vijest da nam se vratio Aleks Kavčić, koji će nam biti velika pomoću oba pravca u ovoj sezoni. S druge strane, veliki je peh što se ozlijedio Srna, koji je u ovom uvodnom dijelu sezone bio naš najbolji igrač. Puno toga se vrtjelo oko Srne i napadački i obrambeno, tako da je sasvim izvjesno da će nam on faliti. Ipak, moje je razmišljanje da se momčad prepoznaje upravo u trenucima kada se ponajbolji pojedinci ozljede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju