Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
137 komentara

Zagrljaj majstora: 'Polako stiže vrijeme kada ću reći zbogom'

Čestitam ti, zaslužio si to, poručio je Luka Messiju, na što mu se argentinski čarobnjak zahvalio. Argentincu je ovo čak šesta Zlatna lopta čime se odvojio od Cristiana Ronalda na vrhu...

Foto: Reuters/Twitter
137 komentara

Sve su oči bile uprte prema pozornici. Tamo je stajao Leo Messi, a onda se pojavio Luka Modrić sa Zlatnom loptom France Footballa i predao ju je svome nasljedniku. Čarobnjaku koji ju je itekako zaslužio, i to po šesti put u karijeri.

- Čestitam ti, zaslužio si to - poručio je Luka Messiju, na što mu se argentinski čarobnjak zahvalio.

The Ballon d’Or awards | Autor: CHRISTIAN HARTMANN Foto: CHRISTIAN HARTMANN

- Dobra večer. Želim se zahvaliti svim novinarima koji su glasali za mene i nadam se da su zadovoljni na svim kontinentima. Hvala i mojim suigračima iz reprezentacije i kluba. Pobijedio ili gubio, ova godina je bila grandiozna za mene. Jučer je bilo deset godina od moje prve Zlatne lopte. Imao sam tada 22 godine i nisam vjerovao da ću sad ovdje stajati i osvojiti šesti trofej. Cijelo ovo vrijeme nisam razmišljao o tome, već sam uživao u onome što volim i u tome što jesam. Svjestan sam da godine prolaze i još više uživam u svakom trenutku. Hvala svima i laku noć - rekao je Messi.

Argentinac je na večeri u Parizu bio posebno emotivan. Prošlo je točno deset godina od njegove prve Zlatne godine, a sada je i sam svjestan da vrijeme polako dolazi i da je pitanje koliko će još ovakvih trenutaka doživjeti.

- Sjećam se kad sam osvojio prvu Zlatnu loptu da sam došao u Pariz s moja tri brata. Bilo je to nešto fantastično. Sada deset godina kasnije je nešto drugačije vrijeeme za mene, veoma posebno u mome životu jer sam tu sa ženom i tri sina, a tu su i moj brat i nećak. Kao što je moja žena rekla, nikada nisam prestao sanjati, htio sam nastaviti i dalje rasti, napredovati iz dana u dan i ono što je najvažnije, uživati u nogometu. Hvala Bogu što mogu raditi ono čime sam se počeo baviti s dvije godine. Svjestan sam koliko imam godina i još više uživam u ovakvim trenucima jer polako dolazi kraj i trenutak kada ću reći zbogom i teško mi je zbog toga. Ostalo mi je još nekoliko godina, u ovome trenutku čini se da vrijeme leti i sve se događa jako brzo. Nadam se da ću nastaviti uživati u nogometu, obitelji, prijateljima i životu kojeg imam.

The Ballon d’Or awards MODRIĆ O ZLATNOJ LOPTI 'Počeo sam plakati kad sam doznao, htio sam svima reći'

Luka je 2018. godine fantastičnom sezonom prekinuo desetogodišnju dominaciju Lea Messija i Cristiana Ronalda i osvojio Zlatnu loptu, ali ove godine je Argentinac ipak bio bolji, stisnuo mu je ruku i predao zasluženu nagradu.

The Ballon d’Or awards LUKIN NASLJEDNIK Modrić Messiju uručio Zlatnu loptu, šestu za čarobnjaka Lea!

Messi je prvo Zlatnu loptu osvajao četiri godine za redom od 2009. - 2012, a potom 2015. Jednak broj lopti u kolekciji ima i Portugalac Cristiano Ronaldo koji ih je osvajao 2008., 2013., 2014., 2016. i 2017.

The Ballon d’Or awards | Autor: CHRISTIAN HARTMANN Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Messiju je najveća konkurencija zapravo bio Nizozemac Virgil van Dijk, koji je u kolovozu proglašen najboljim u izboru Uefe, dok je Messi krajem rujna pobijedio u izboru Međunarodne nogometne federacije (Fifa).  Nizozemac je ovaj put osvojio drugo mjesto, a pomalo egoistični Cristiano Ronaldo, koji se nije ni ove godine pojavio na dodjeli u Parizu, osvojio je treće mjesto.

 

Naši partneri pišu
Message