Obavijesti

Sport

Komentari 25

Zajec: Nažalost, ova se sjajna generacija Dinama raspada...

Zajec: Nažalost, ova se sjajna generacija Dinama raspada...
3

Kod Brune Petkovića bih volio vidjeti malo više ozbiljnosti, no u nedjeljnom okršaju Dinamo će pobijediti Hajduk 2-1, najavio je kapetan iz 1982. na promociji svoje biografije

VIDEO

Derbi je uvijek derbi, bez obzira na bodovnu razliku i sastave. Svi u njemu daju sve od sebe i, kao uvijek, šanse su 50:50. Ako baš moram prognozirati, reći ću 2-1 za Dinamo. Vjerujem da će Dinamo u nedjelju napraviti veliki korak prema novom naslovu prvaka.

Kazao je to uoči derbija jedna od najvećih Dinamovih legendi Velimir Zajec (67) na predstavljanju njegove biografije “Zeko” u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Pokretanje videa...

Velimir Zajec dobio biografiju VIDEO

Zajec se dotaknuo i sadašnje generacije Dinama, te kazao da je to sigurno jedna od većih generacija kluba.

- Nažalost, odlaskom Oršića i drugih igrača oni se lagano raspadaju kao sjajna generacija. Tu je i dalje Arijan Ademi, koji je pravi kapetan i lider kluba i sjajan igrač, kao i Bruno Petković, kod kojeg bih volio vidjeti malo više ozbiljnosti, Livaković, koji je odličan golman, i drugi. Napravili su sjajne uspjehe i treba im na tome čestitati. Sigurno će se i njih pamtiti, kao i starije generacije Dinamovih momčadi - dodao je Zajec.

Zagreb: Promocija biografije Velimira Zajeca "Zeko" autora Sanjina Španovića

U razgovoru o knjizi Zajec se prisjetio i svojih nogometnih početaka, legendarnih dana iz 1982. godine, ali i direktorskih i trenerskih dana.

- Nedavno sam pročitao da sam i dalje najuspješniji Dinamov trener u Ligi prvaka sa sedam bodova iz tri utakmice. Ali, ja sam uvijek volio direktorski posao, poziciju sportskog direktora, to mi je uvijek bilo draže nego trenerski poziv. Lijepo se sjetiti dana kad smo dovodili Davora Šukera, koji je naš najbolji strijelac, egzekutor svih vremena, ili vraćanja imena Dinamo uz pomoć navijača, kao i našeg Ćire koji je bio poseban. Imao je trenersko znanje, ali i tu lukavu, bosansku stranu kojom nas je stalno motivirao i izvlačio iz nas najbolje. Recimo, s njim sam imao sjajan odnos kao igrač, razgovarali smo otvoreno o svemu tada, svatko je znao do kuda može ići i to se vidjelo te 1982. godine. Recimo, nikad neću zaboraviti kada me na pripremama u Australiji pitao tko je taj debeli s kojim sam bio u liftu. Ja sam mu rekao da je to naš golman, koji će mu, kad se dovede u red, biti prva opcija. I tako je bilo. Marijan Vlak je bio jako važan 1982. godine jer puno toga kreće od dobrog golmana. Vlak je skinuo tada nekoliko kila, i bio je nezamjenjiv - kazao je Zajec, koji od idućeg tjedna kreće u mini turneju po Hrvatskoj u promoviranju svoje knjige.

Zagreb: Promocija biografije Velimira Zajeca "Zeko" autora Sanjina Španovića

Zasad je objavljeno kako su predviđene promocije u Požegi (1. ožujak u 19h), Pregradi (5. ožujak u 17h), Svetoj Nedelji (7. ožujak u 19h) i Čakovcu (13. ožujak u 19h), na kojima će se knjige moći kupiti po promotivnim cijenama, ali i dobiti Zajecov autogram u knjigu što su mnogi i ove subote tražili nakon promocije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu