Obavijesti

Sport

Komentari 3

Žan Tabak zaustavio Barcin niz od 14 uzastopnih pobjeda

Žan Tabak zaustavio Barcin niz od 14 uzastopnih pobjeda
1

Košarkaši Caje Laboral, koju vodi hrvatski trener Žan Tabak iznenadili su Barcelonu svladavši je u gostima 69-67. Ante Tomić je za Katalonce ubacio devet koševa

VIDEO

U 23. kolu prve španjolske košarkaške lige Barcelona našeg Ante Tomića neočekivano je poražena pred vlastitim navijačima od Caje Laboral, koju s trenerske klupe vodi Žan Tabak.

Caja Laboral je rezultatom 69-67 prekinula niz od čak 14 pobjeda katalonskog kluba u svim natjecanjima, tijekom kojih su se košarkaši okitili i naslovom pobjednika Kupa kralja. Iako rezultat sugerira da je bijelo "gust" - nije.

Caja Laboral ušla je u posljednju četvrtinu s čak 10 poena prednosti, no ista se umalo istopila dvije minute prije kraja, kada je naš Ante Tomić, pri rezultatu 64-67, slobodnim bacanjima imao priliku dovesti Barcelonu na svega -1!

No, sjajni hrvatski centar promašuje jedno bacanje, a na drugoj strani Poljak Lampe ubacuje za dva i tu je priči bio kraj. U posljednjoj je sekundi susreta Šarunas Jasikevičius samo ublažio poraz svoje momčadi ubačajem za dva.

Tomić je u redovima domaće momčadi ubacio devet poena (4-11 za dvicu, 1-4 s crte slobodnog bacanja), te upisao 12 skokova i asistenciju.

Unicaja za koju uspješno nastupaju Krunoslav Simon i Luka Žorić, a koju s trenerske klupe vodi Jasmin Repeša, slavila je protiv Bilbao Basketsa, momčadi Frana Pilepića, 63-59.

Upravo su Simon sa 17 i Žorić s 11 koševa bili, uz Panka, najbolji igrači pobjedničke momčadi, dok je na drugoj strani Fran Pilepić ostao bez poena za 11 minuta provedenih na parketu.

Simon je, doduše, slabo gađao iz igre kada je pogodio jedan od četiri šuta za dva poena i četiri od 10 za tri poena. S crte slobodnog bacanja pogodio je tri od četiri lopte. Žorić je pak pogodio pet od 11 lopti za dvicu, te je bio stopostotan s linije slobodnog bacanja (1-1).

Real Madrid slavio je na svom parketu protiv Murcije 86-69, a hrvatski Amerikanac, Dontaye Draper, upisao je devet poena, pogodivši tri od šest trica, te upisao po dva skoka i dvije asistencije.

Zaragoza našeg Damjana Rudeža poražena je na gostovanju kod Blusens Monbus 72-64, a hrvatski je košarkaš ubacio pet poena uz očajan šut iz igre (1-4 za dvicu, 1-3 za tricu).

Endesa liga, 23. kolo:

Barcelona - Caja Laboral 67-69

Blusens - Zaragoza 72-64

Unicaja - Bilbao Basket 63-59

Juventut - Fuenlabrada 86-92

Real Madrid - Murcia 86-69

Gran Canaria - Canarias 78-70

Estudiantes - Valladolid (kasnije)

Redoslijed: 1. Real Madrid 22-1, 2. Caja Laboral 19-4, 3. Barcelona 14-9, 4. Bilbao Basket 14-9...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu