Obavijesti

Sport

Komentari 82

"Žao mi je zbog napada, mnogi hrvatski igrači su mi prijatelji"

"Žao mi je zbog napada, mnogi hrvatski igrači su mi prijatelji"
1

Kružni napadač rukometne reprezentacije Srbije Rastko Stojković uoči polufinala s Hrvatskom žali zbog napada na hrvatske navijače i traži hladne glave suigrača...

VIDEO

Na konferenciji za novinare trojac srpskih reprezentativaca ima manje-više istu poruku. Postoji veliki naboj, a šanse za pobjedu su podjednake. Kružni napadač Rastko Stojković kazao je da u momčadi postoji "pozitivan naboj".

- Trudimo se da se smirimo i stišamo strasti. Znamo kako bi trebalo ući u sudar s Hrvatima - hladne glave. O kvaliteti hrvatske reprezentacije dovoljno govori što su bili i svjetski i olimpijski prvaci. Sve su to vrhunski pojedinci. Da bismo pobijedili, moramo ih pritiskati od početka do kraja. Nama publika daje snagu i diže nas, a u petak će vjerojatno još i više – izjavio je Stojković, a potom uputio jasnu poruku:

- Mnogi od hrvatskih rukometaša su mi prijatelji i žao mi je zbog ove situacije, odnosno zbog napada huligana na navijače i razbijanje automobila. Ne bih volio da bude nacionalnog naboja. Volio bih i da sve što se dogodilo posljednjih dana ostane iza nas - rekao je Stojković.

Vratar Srbije i junak velikih pobjeda Darko Stanić procjenjuje da Srbiji nitko ne može garantirati pobjedu, ali da će se ekipa dobro pripremiti za susret.

- Hrvati su u dobroj formi i ne treba nas to čuditi, jer u polufinalu nema slabih protivnika. Sve su to vrhunske reprezentacije. Bit će jakih dvoboja, ali za sve utakmice do sada smo se odlično pripremili, pa će tako biti i u petak. Dobro se poznajemo s Hrvatima i među nama nema tajni - rekao je Stanić.

Kapetan rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić uoči polufinalnog ogleda tvrdi da nema veće motivacije nego igrati protiv Hrvatske u završnici nekog natjecanja.

- Treba spustiti tenziju i ostati hladnih glava. Moramo biti staloženi i smireni, ali nema veće motivacije nego igrati protiv Hrvata u završnici. Utakmicu će odlučiti trenutna forma, ili nečiji dobar dan. Očekujem da poslije utakmice mi budemo sretniji. Hrvati su majstori i nikada ne znaš tko će "izletjeti". Bit će teško i neizvjesno do samog kraja - rekao je Ilić.

Vujin: Iako ne igra puno, Balić je i dalje najbolji u Hrvatskoj

Iako Ivano Balić nije igrao puno u dosadašnjem tijeku Europskog prvenstva, izjave iz tabora srpske reprezentacije svjedoče o respektu prema ponajboljem svjetskom rukometašu zadnjih godina...

- Balić dosad nije igrao puno, ali on je igrač koji s nekoliko fantastičnih poteza može odlučiti utamicu. I dalje smatram da je on najbolji. Hrvatske je zasluženo u polufinalu jer je izbacila Francusku. Hrvati sada igraju puno bolje nego lani na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. U ogledima s Hrvatskom ima puno naboja, ali mi ćemo se koncentrirati samo na teren – najavio je uoči polufinalnog ogleda protiv Hrvatske jedan od najboljih šutera srpske reprezentacije Marko Vujin u izjavi koju prenosi B92.

Vratar Srbije Darko Stanić također je odgovorio na pitanje o Baliću.

- Mi golmani jesmo osobenjaci, ali mislim da se ne mogu mjeriti s Balićem.

O utakmici je Stanić rekao:

- Najviše se pribojavam kontri i polukontri Hrvatske. Drago mi je što su balkanke momčadi došle u završnicu, to je dokaz da se na ovim prostorima igra dobar rukomet. Očekuje nas teška utakmica i nadigravanje do samog kraja. Nema tejni između nas, to su sve vrhunski šuteri.

Izbornik Srbije Veselin Vuković rekao je da je Hrvatska ''najbolji mogući protivnik''.

- Koga god da smo dobili, bila bi teška borba jer imamo najmanje iskustva u ovakvim utakmicama. Hrvatska je najbolji izbor za nas zbog posebnih odnosa i motiva koji postoje s obje strane. To je iznimna momčad, ali mi smo na ovom prvenstvu pokazali da se s bilo kime možemo nositi – rekao je Vuković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu