Obavijesti

Sport

Komentari 23

Zaradio milijune, ali ipak ostao skroman: Biciklom na utakmicu

Zaradio milijune, ali ipak ostao skroman: Biciklom na utakmicu

Odmalena je Arjen Robben putovao na treninge i utakmice biciklom, 26 kilometara u oba smjera. Nastavio je to raditi i kad je stigao u Chelsea, a sad se vratio tamo gdje je sve počelo

VIDEO

Osvojio je gotovo sve što se može osvojiti osim naslova svjetskog prvaka s Nizozemskom. Uzeo je sve trofeje u Engleskoj, bio prvak i osvajač superkupa u Španjolskoj, a najveći trag ostavio u Bayernu gdje je osvojio osam Bundesliga, pet kupova i superkupova, Ligu prvaka i europski superkup.

Arjen Robben (36) ovo se ljeto vratio tamo gdje je počeo karijeru, u Groningenu, kako bi za kraj još malo razveselio navijače zeleno-bijelih. I nije izgubio navike koje mu je usadio otac. Kad god možeš, ako nije daleko, na treninge i utakmice putuj - biciklom!

Kamera nizozemskog Fox Sportsa uhvatila je njegov dolazak popularnim prijevoznim sredstvom na stadion Euroborg u Groningenu uoči nedjeljne utakmice protiv Utrechta (0-0).

U Groningenu je Robben proveo tinejdžerske godine, od 1996. do 2002., prije nego što se preselio u velikana PSV, a onda za 18 milijuna eura 2004. u Chelsea. I tamo je pokazivao sklonost prema bicikliranju.

Uostalom, znali su ga kao "dečka na biciklu" koji je od kuće u mjestu Bedumu do trening kampa Groningena bez problema svaki dan pedalirao 13 kilometara u jednom smjeru.

Kad je došao u London, tražio je kuću blizu Chelseajeva kampa kako bi i dalje mogao biciklom na treninge i domaće utakmice.

- Uvijek je išao biciklom. U našem gradu to je normalno, sva djeca biciklom idu u školu. Nikakav mu nije bio problem odraditi 13 kilometara tamo pa 13 natrag - govorio je Arjenov otac Hans.

Kako je do toga došlo? Ha, čini se da nije imao drugog izbora.

- I kad je zaigrao za prvu momčad Groningena, išao je biciklom. Jednom me pitao: "Tata, možeš li me povesti?", rekao sam da ne mogu - objasnio je Hans.

Kad mu je Niko Kovač postao šef u Bayernu, ljubav za bicikliranjem mogao je dodatno njegovati jer je hrvatski stručnjak imao naviku dati igračima da odrade 20 minuta vožnje nakon treninga kako bi se opustili i izbacili stres.

Ta se metoda nogometašima bavarskog velikana ipak nije previše svidjela, izvijestio je Bild prije dvije godine, ali nismo sigurni da je među onima koji su se žalili bio baš Robben.

Kapetan Groningena prošlu je sezonu pauzirao, a ove se polako vraća u formu. Nakon 30 minuta protiv bivšeg kluba PSV-a, ozlijedio je butni mišić pa pauzirao tri utakmice, a protiv Utrechta ušao za zadnjih 14 minuta. Njegov je klub sedmi nakon pet kola, šest bodova iza vodećeg PSV-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling