Obavijesti

Sport

Komentari 2

Zasluženo: Yao Ming će postati član košarkaške Kuće slavnih

Zasluženo: Yao Ming će postati član košarkaške Kuće slavnih
1

Nakon što su ga Rocketsi uzeli kao prvi izbor drafta 2002. postao je prvim igračem NBA koji je drafiran kao prvi izbor, a da nije zaigrao na jednom od američkih sveučilišta

VIDEO

Kineski košarkaš, bivši centar Houston Rocketsa Yao Ming uskoro će ući u košarkaški Hall of Fame, što će biti objavljeno idućeg vikenda u Houstonu tijekom održavanja Final four, najavili su američki sportski mediji.

Kinez visok 2,29 metara igrao je devet sezona u NBA-u u momčadi Houston Rocketsa, nakon što je kao prvi "pick" izabran u teksašku momčad 2002. godine. Ozljede noge i zgloba natjerale su ga da 2011. prekine svoju vrlo uspješnu NBA karijeru, tijekom koje je zabilježio prosječno 19 koševa, 9,2 skokova i 1,9 blokada po utakmici te je ukupno osam puta izabran u All Star momčad.

Yao je rođen u Šangaju i kao tinejdžer igrao je za domaću momčad Shangai Sharkse, gdje je proveo pet sezona, a u posljednoj sezoni osvojio je naslov prvaka kineske košarkaške lige. Nakon što su ga Rocketsi uzeli kao prvi izbor drafta 2002. postao je prvim igračem NBA koji je drafiran kao prvi izbor, a da nije zaigrao na jednom od američkih sveučilišta.

Njegov prelazak u NBA ligu izazvao je golemu pozornost i strelovito podigao popularnost košarke u Kini, tako da je npr. utakmica između Rocketsa i Milwaukee Bucksa (u kojim je također igrao Kinez Yi Jianlian) iz 2007. s 200 milijuna TV gledatelja u Kini postala jednim od najgledanijih mečeva u povijesti NBA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Yao je svoju reprezentaciju predvodio do tri uzastopna naslova prvaka Azije (2001., 2003., 2005.), a na otvorenju Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine zapalio je olimpijski plamen i nosio kinesku zastavu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića