Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Zaslužio sam Zlatnu loptu. Da je neki drugi igrač na mome mjestu, vjerojatno bi ju i dobio'

'Zaslužio sam Zlatnu loptu. Da je neki drugi igrač na mome mjestu, vjerojatno bi ju i dobio'

Napadaču Bayerna je ovo uvjerljivo najučinkovitija sezona u karijeri, no pitanje je do kada će igrati na ovoj razini jer su mu 32 godine, a i sam je svjestan da je ovo bila možda posljednja prilika za Zlatnu loptu...

VIDEO

Da su okolnosti normalne, dvojbe oko Zlatne lopte ne bi bilo. Robert Lewandowski je trebao biti jedini nogometaš uz Luku Modrića koji je prekinuo vladavinu Lea Messija i Cristiana Ronalda. No dodjele ove godine neće biti.

Pokretanje videa...

03:08

Razlog? Dakako, pandemija korona virusa i izvanredne okolnosti koje su nastupile u ožujku i zbog kojih su gotovo sve lige stale na tri mjeseca. Nema ni Europskog prvenstva koje se trebalo igrati ovo ljeto, ali Liga prvaka je dovršena, pa je odluka, u najmanju ruku, čudna.

Samom Messiju i Ronaldu je bilo jasno da će Poljak osvojiti tu nagradu. A zaslužio ju je po baš svim kriterijima. Iza Lewandowskog je najbolja sezona u karijeri i to s 32 godine na leđima. A i sam je svjestan da mu je ovo bila možda i posljednja prilika da se okiti Ballon d'Orom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League - Final - Bayern Munich v Paris St Germain

Zabio je nevjerojatnih 55 golova u 46 utakmica, osvojio s Bayernom Bundesligu, Kup i Ligu prvaka te je još uz to bio najbolji strijelac u navedenim natjecanjima. U Ligi prvaka je zabio čak 15 golova, a samo su mu dva falila da se izjednači s Cristianom Ronaldom koji je u jednoj sezoni Lige prvaka zabio 17 golova što je najviše u povijesti.

Koliko god voljeli Ronalda i Messija, svima je jasno da je Poljaku nanesena teška nepravda. Jedan od najvećih zicera je bio da će Zlatna lopta u njegove ruke, no za sve je kriva korona i čudna odluka France Footballa.

- Sebi bih uručio Zlatnu loptu. Osvojili smo sve što se moglo osvojiti i bio sam najbolji strijelac u svakom natjecanju. Svaki drugi igrač da je u mojoj poziciji bi dobio tu nagradu - rekao je razočarani Lewandowski koji je na odmoru u Poljskoj. 

Napadaču Bayerna je ovo uvjerljivo najučinkovitija sezona u karijeri, no pitanje je do kada će igrati biti na ovoj razini jer su mu 32 godine, a i sam je svjestan da je ovo bila možda posljednja prilika za Zlatnu loptu.

Final Football UEFA Champions League FC BAYERN MUENCHEN - PARIS ST. GERMAIN (PSG)

To je prvi put od početka dodjeljivanja ove nagrade 1956. kako France Football neće proglasiti najboljeg nogometaša svijeta.

- Prvi će put Zlatna lopta uzeti predah. Neće biti dodjele u 2020. jer smo nakon detaljne procjene zaključili kako nisu ispunjeni svi uvjeti za to. Ovakvu godinu ne možemo i ne smijemo tretirati kao uobičajenu - rekao je glavni urednik France Footballa Pascal Ferre i iznenadio sve, a najviše poljskog napadača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram