Obavijesti

Sport

Komentari 13

Hajdukove maske po uzoru na Deranjinu proslavu naslova '04

Hajdukove maske po uzoru na Deranjinu proslavu naslova '04
4

Zanimljivo je da su maske u prodaju puštene na dan kad je Hajduk osvojio naslov prvaka 2004. godine, a popularni 'Popay' gol proslavio pred sjeverom vezanjem crveno - plave marame oko lica.

VIDEO

U jeku borbe protiv pandemije korona virusa Hajduk je od tvrtke Galeb naručio 2.000 pamučnih maski za lice s prigodnim vizualnim identitetom kluba, a maske su odmah donirali Torcidi, Udruzi Naš Hajduk te svim djelatnicima kluba.

- Iskrena je to i simbolična zahvala svima onima koji uvijek pokažu ono najbolje u nama u najtežim trenucima. Hvala još svima na doprinosu, solidarnosti i iskazivanju društvene odgovornosti – poručili su tada iz Hajduka, a da nisu ni sami bili svjesni kako će se cijela priča oko zaštitnih maski razvijati.

Marin Brbić

Naime, kao i sve što ima veze s Hajdukom i njegovim simbolima, tako su i zaštitne maske s grbom Hajduka razgrabljene u trenu, i postale jedna od najtraženijih artikla. Nosile su ih čak i medicinske sestre na prvoj crti obrane od korone. No, bilo ih je nemoguće nabaviti...

Zbog stalnih upita navijača, u Hajduku su se odlučili na izradu dodatnih količina, i ovoga puta posebno dizajniranih te ih ponuditi navijačima po cijeni od 39 kuna. Maske su izrađene od kvalitetnog pamuka i mogu se nabaviti u Hajdukovim fan shopovima i na web shopu.

hajdukova zaštitna maska

Zanimljivo je da su u prodaju puštene upravo na dan kad je Hajduk pred 40.000 navijača svladao Varteks i osvojio naslov prvaka 2004. godine. Golove su postigli Hrvoje Vejić i Zvonimir Deranja, a popularni 'Popay' svoj je gol proslavio ispred sjeverne tribine vezanjem crveno - plave marame oko lica. Dizajn jedne od zaštitnih maski neodoljivo podsjeća na taj povijesni dan i Deranjinu nezaboravnu proslavu gola.

hajdukova zaštitna maska

Bila je to utakmica koja se, između ostalog, pamti po eurogolovima Hrvoja Vejića, koji je lijevom nogom s 15 metara spremio loptu u rašlje, te Zvonimira Deranje, koji je nakon veličanstvenog solo-prodora zabio Vladimiru Vasilju, koji je tada branio za Varteks. Na klupi Hajduka bio je Petar Nadoveza, dok je goste iz Varaždina vodio Miroslav Blažević.

hajdukova zaštitna maska

Hajduk je prvenstvo završio sa 78 bodova, dva više od Dinama, dok je trećeplasirana Rijeka, koju je vodio Ivan Katalinić, imala čak 36 bodova manje od splitske momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...