Obavijesti

Sport

Komentari 48

Zašto propadaju travnjaci na Poljudu i Šubićevcu? HNS ih je postavio prije godinu dana

Zašto propadaju travnjaci na Poljudu i Šubićevcu? HNS ih je postavio prije godinu dana

Dovoljno je pogledati fotografije Šubićevca sa zadnje utakmice Šibenik – Dinamo da bi se čovjek zapitao je li ovo travnjak hrvatskog prvoligaša ili neka niželigaška "livada"

Inspekcija HNS-a boravila je proteklih dana u Splitu, a uskoro bi mogla i u Šibenik. Razlog? I jedan i drugi hibridni travnjak, koji su postavljeni prije godinu dana, u lošem su stanju, pogotovo onaj šibenski.

Pokretanje videa ...

Dovoljno je pogledati fotografije Šubićevca sa zadnje utakmice Šibenik – Dinamo da bi se čovjek zapitao je li ovo travnjak hrvatskog prvoligaša ili neka niželigaška "livada". I to ne običan travnjak, nego hibridni, postavljen prije godinu dana!?

Na travnjaku su vidljive velike "rupe", desetci kvadratnih metara na kojima nema trave nego je izbila zemlja. Očito je travnjak "izgorio" a jesu li u pitanju samo katastrofalne vrućine i sušno ljeto ili i neadekvatno održavanje, saznat ćemo vrlo brzo. Nadajmo se samo da travnjak nije nepovratno oštećen jer bi to značilo da je HNS bacio 4.5 milijuna kuna u vjetar, a s njima je odlepršalo i dva milijuna kuna koliko je dao grad Šibenik...

Šibenik i Dinamo sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a

S Poljudom je situacija nešto bolja, ali daleko od idealne kakvom se čini s tribina.  Inspekcija se došla uvjeriti što je uzrok lošem stanju travnjaka, također postavljenoga prije godinu dana.

Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Konferencijsku Ligu, HNK Hajduk - Villarreal CF

Obišli su ga u pratnji člana uprave Ivana Matane i direktora stadiona Ante Zebića te utvrdili kako travnjak doista nije u dobrom stanju, ne tako lošem poput onoga u Šibeniku ali toliko lošem da je potrebna hitna intervencija. Inspekcija HNS-a je sa stručnjacima iz Italije koji su postavljali travnjake u Hrvatskoj uzela uzorke kako bi provjerila o čemu je riječ, je li i ovdje u pitanju loše održavanje ili pak nesretni nametnik koji je uništio i prošli travnjak na Poljudu, nakon svega godinu dana korištenja!?

Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Konferencijsku Ligu, HNK Hajduk - Villarreal CF

Riječ je o nametniku latinskog  naziva Pyricularia grisea ili Magnaporthe grisea, koji uništava korijen trave pa se ona nepovratno suši i propada...  Ako je riječ o nametniku provest će se postupak sanacije, vjerojatno u reprezentativnoj stanci između 18. rujna – 1. listopada kada na Poljudu nema utakmica.