Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Očekivali smo odluke na našu štetu, imamo se razloga žaliti. Ali nećemo, sami smo krivi...'

'Očekivali smo odluke na našu štetu, imamo se razloga žaliti. Ali nećemo, sami smo krivi...'

'Moramo proći kadar i saslušati želje. Imamo pet juniora koji se ističu i igraju. Popuniti potrebne praznine i krenuti u borbu, neće biti ništa lakše nego u 1. HNL', govori nam predsjednik Varaždina nakon ispadanja iz lige

VIDEO

Generalni dojam je takav da smo fer, korektno i pošteno odradili sezonu. Ne vuku se repovi ni u jednom smislu. Da je bilo odluka na našu štetu - bilo je, ali da smo to očekivali - jesmo. Imali smo se pravo dosta oglašavati jer smo imali najviše penala dosuđenih protiv nas, ali nismo. Ponosno smo završili sezonu, ali ne tako kako smo htjeli. Stalno govorimo o budžetu, mi smo ponosni na to da smo se s uvjerljivo najmanjom svotom novca održavali u prvoj ligi, rekli su nam iz vrha varaždinskog kluba nakon što su ispali u drugu ligu.

Emocionalni 'vlak smrti' i 2. HNL za Varaždin: VAR im poništio 2 gola pa izgubili od 'farmaceuta'
Emocionalni 'vlak smrti' i 2. HNL za Varaždin: VAR im poništio 2 gola pa izgubili od 'farmaceuta'

Iako su zadnje kolo dočekali na posljednjem mjestu prvenstvene tablice, nisu se u NK Varaždinu nadali kako će ispasti iz elitnog ranga hrvatskog nogometa. Bilo je tu razno raznih mogućnosti u kojima su mogle ispasti Lokomotiva i Istra, ali na kraju je porazom od Slaven Belupa ispao upravo Varaždin.

Neven Đurasek je dijete bivšeg Varteksa, a igrao je i za mlađe selekcije NK Varaždina. Ove je sezone postao i kapetan momčadi te je iza njega jako dobra sezona. Na posudbi je iz zagrebačkog Dinama, a ovome se nije nadao sa 'svojim' klubom. Neki njegovi suigrači ostali su na terenu u promišljanju nakon utakmice, a u svlačionici i nije bilo razgovora. Upitali smo ga za dojmove nakon što se sve sleglo i prespavalo.

Koprivnica: Slaven Belupo i Varaždin odigrali utakmicu 36. kola Prve HNL

- Rekao bih prije nakon neprospavane noći. Milijardu emocija je tu bilo, ja sam dijete Varaždina i teško mi je kao da je to moj matični klub, a ne da sam na posudbi. Nije lako ispasti u drugu ligu, ali neće se biti lako ni vratiti. Pomiješane su emocije, zbilja smo bili presretni nakon gola u 62. minuti, ali zato je tu VAR da poništi neke golove koji su neregularni. Teško mi je to komentirati, na kraju bi bio dovoljan i bod, trebali smo zabiti gol, ali nismo. Idemo dalje, jako mi je žao jer Varaždin sigurno zaslužuje prvoligaša - govori Neven i otkriva da se sigurno neće vratiti u Varaždin na novu posudbu: 

- Probat ću se nametnuti u Dinamu i neću se vratiti u Varaždin. U svlačionici je uglavnom je bila 'tiha misa', tuga. Tolko toga se izdogađalo kroz cijelu sezonu, vrtiš film koliko smo samo bodova prosuli u zadnjim minutama. Sve se svelo na jednu utakmicu, ali mislim da smo prvenstvo izgubili prije. Nekako smo se zamjerili nekom gore iznad nas i nije nam dalo da ostanemo. Bilo je i suza, mogli smo ugurati tu loptu, ali jučer nije bio taj dan - zaključio je kapetan Varaždina.

Koprivnica: Slaven Belupo i Varaždin odigrali utakmicu 36. kola Prve HNL

A jedan od onih koji su s klubom prošli put od treće do prve HNL je današnji pomoćni trener Dario Jertec. Temperamentni Dario nerijetko se našao na tribinama nakon razgovora sa sucima pa je tako bilo i u Koprivnici, ali nakon svega i nije imao puno za reći.

- A i nemam nikakav komentar. Daj Bože da se što prije vratimo u tu prvu ligu gdje nam je i mjesto - kratak i jasan bio je popularni 'Jerta'.

Koprivnica: Slaven Belupo i Varaždin odigrali utakmicu 36. kola Prve HNL

A sad je pred njima preslagivanje redova i novi plan za igranje u drugoj ligi. Možda im to ispadanje i na neki način dobro dođe kako bi uspjeli stvoriti momčad oko mladih igrača kojih je uvijek bilo na varaždinskom području.

- Planovi su vrlo jasni - vraćamo se sa osvježenim igračkim kadrom u borbu u drugoj ligi. Plan je čim brže vratiti se u prvu ligu. Moramo počinjati i afirmirati mlade igrače, juniore koje do sada nismo mogli zbog borbe za ostanak. Sigurno da ćemo raditi puno više toga s našim igračim, kao što je plan i projekt kluba, da čim više polaznika akademije koji nisu mogli nastupati u 1. HNL zaigra te da vidimo možemo li ih afirmirati u momčad kako bi se klub bazirao na lokalnim igračima kao što je to dosad bilo, oko 70% - rekli su nam iz kluba.

Kastel nakon ispadanja: Malo nas je ovo zateklo. Stipić miran: Nisam u štimungu, suosjećam...
Kastel nakon ispadanja: Malo nas je ovo zateklo. Stipić miran: Nisam u štimungu, suosjećam...

Nedavno su promijenili vodstvo - Stjepan Cvek je postao potpredsjednik s Davorom Vugrincem, a predsjednik je postao Dražen Vitez. Nekadašnji pripadnik SJP 'Rode' iz Varaždina te bivši načelnik PU Varaždinske i Splitsko dalmatinske sad je u mirovini, a zna da je pred njim i suradnicima velik posao. 

- Nismo se nadali da će biti takav ishod općenito, nećemo komentirati samo zadnju utakmicu. Sami smo se doveli u tu situaciju i sami smo krivi za to, a jučerašnja utakmica bez obzira na dobre utakmice koje su dečki pružali, definitivno je teret donio svoje i dečki su dali što su mogli. Mislim da je Belupo odigrao kvalitetnu utakmicu na najvišem nivou i jednostavno nismo mogli probiti taj blok i rezultat je takav kakav je, makar nas je i neriješeni rezultat vodio dalje. Tu smo gdje smo, život ide dalje. To je sport, jedan dan si na vrhu, drugi dan si dolje. Pred nama je sad jedna dobra analiza, na izvršnom odboru ćemo donijeti odluke kako ćemo dalje i vidjeti kako ćemo posložiti iduću sezonu. Travnjak će biti novi za početak, a nadamo se da će se i sve ostalo dobro posložiti da se što prije vratimo u 1. HNL - rekao je Vitez pa završio:

- Nekim dečkima ističu ugovori, moramo pojedinačno proći kadar i saslušati želje. Imamo četiri pet juniora iz naše škole koje se dobro ponašaju, ističu i igraju, a onda ćemo vidjeti dalje. Popuniti potrebne praznine i krenuti u borbu, neće biti ništa lakše nego u prvoj ligi. Bit će teško, ali vjerujemo da s našim iskustvom to možemo napraviti - zaključio je predsjednik Varaždina.

Sad je pred varaždinskom momčadi nova borba. Prije devet godina su krenuli iz šestog ranga hrvatskog nogometa, u sezoni 16/17 ušli i u drugu HNL gdje su se dvije godine borili za ulazak u prvu ligu te su uspjeli to u sezoni 18/19. Već tad su bili najgledaniji klub 2. HNL, a gledanost je prije korone bila dobra i u prvoj ligi. Slijedi im ponovna borba za povratak u elitni nogometni rang, a možda se vrate s par zanimljivih domaćih imena kao što su to već i napravili. Znaju i sami da 'teška' varaždinska publika ne prašta lako ovakve stvari, ali i kako će im biti velika podrška u borbi za povratak među elitu.

Je li bio penal za Goricu i je li Ivan Bebek zakinuo Varaždin?
Je li bio penal za Goricu i je li Ivan Bebek zakinuo Varaždin?

Sjever Hrvatske ostao je bez jednog drugoligaša - Međimurje je ispalo u niži rang, a 'spustio' se Varaždin. Nove su borbe pred njima, a sad imaju priliku pokazati da ovaj projekt, kako su i najavljivali, može opstati u budućnosti i želi vratiti dugogodišnji prvoligaški nogomet u Varaždin. Imaju dosta toga za naučiti iz svojih grešaka i prava borba tek slijedi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao