Sport

Komentari 5

Zatvorenici se žale na Beckerov brzi uspon: Kako je moguće da jako brzo ima tako dobar posao

Zatvorenici se žale na Beckerov brzi uspon: Kako je moguće da jako brzo ima tako dobar posao

Na novom poslu Becker podučava o teoriji tjelesno zdravstvene kulture i prednostima vježbanja uz uravnoteženu prehranu. Još ne radi u zatvorskoj teretani jer za to mora biti duže iza rešetaka

Tri su tjedna bila dovoljna da Borisa Beckera (54) iz zloglasnog zatvora Wandsworth premjeste u Huntercombe, a ni u novom zatvoru nekoć slavni njemački tenisač ne može izbjeći probleme. 

Dok ostali zatvorenici kreću zarađivati s najgorim poslovima i polako idu prema boljem, Becker je odmah zaposlen kao asistent u nastavi gdje ostale zatvorenike upoznaje sa znanosti o sportu. A izazvalo je to pobunu među zatvorenicima te su neki od njih preko obitelji slali upravi pisma iz protesta.

Na novom poslu Becker podučava o teoriji tjelesno zdravstvene kulture i prednostima vježbanja uz uravnoteženu prehranu. Još ne radi u zatvorskoj teretani jer za to mora biti duže iza rešetaka. Nijemac se nada da će ga pustiti iz zatvora prije Božića te da će smjeti ostatak odslužiti u Njemačkoj pod lakšim uvjetima.

Podsjetimo, britanski sud ga je osudio na dvije i pol godine zatvora zbog skrivanja dva i pol milijuna funti vrijedne imovine nakon što je proglasio bankrot. Mogao je jesti jagode kraj travnatog terena, ali na to će morati pričekati još par godina.

Najčitaniji članci