Obavijesti

Sport

Komentari 31

Čilić opet ostao bez BMW-a u Münchenu: Izdao me servis

Čilić opet ostao bez BMW-a u Münchenu: Izdao me servis
1

Prvi hrvatski reket nažalost nije mogao do kraja u finalu ATP-a u Münchenu u kojem je bolji bio Nijemac Philipp Kohlschreiber 7-6(8) i 6-3. Međugorca je izdao prvi servis

VIDEO

Servis me je izdao. Cijeli tjedan sam dobro igrao i evo u finalu nikako nisam mogao ubacit prvi, izjavio je Marin Čilić nakon 7-6 (8), 6-3 poraza od Philippa Kohlschreibera u finalu ATP turnira u Münchenu.

Na novi BMW opet će pričekati. Najviše mu se približio ove godine, ali i 2010. kad mu je "ključeve oduzeo" ruski tenisač Mihail Južnji.

- U polufinalu sam baš sjajno igrao protiv Haasa. Šteta za ovaj poraz. Ali bio je to dobar tjedan i zadovoljan sam - reći će 23-godišnji hrvatski tenisač kojem je ovo prvo finale nakon šest mjeseci, pobjede u St. Peterburgu.

Ukupno mu je to bilo 13. finale u karijeri. Ostao je na šest naslova.

- Imao sam pet set lopti u prvom. Šteta. Da sam iskoristio, moglo je otići na drugu stranu - reći će naš Davis Cup reprezentativac za kojeg je u Münchenu navijala njegova obitelj.

U prvom setu Čilić je imao tek 29% prvog servisa. U drugom setu Kohlschreiber ga je breaknuo u šestom gemu (3-2). Meč je trajao sat i 49 minuta. Bila je ovo peta pobjeda za Nijemca u osam njihovih službenih mečeva. Philippu je to četvrti trofej u šest finala. Marin je tražio svoj prvi naslov na zemljanoj poslozi, ali pričekat će još...

ATP München, finale:

Kohlschreiber (4) - Čilić (2) 7-6(8), 6-3

ATP Madrid: Karlović ispao u na startu

Poput Petre Martić u konkurenciji tenisačica i Ivo Karlović se na početku turnira oprostio od plave madridske zemlje. Po šesti puta u sedam međusobnih ogleda bolji je bio Rus Nikolaj Davidenko sa 7-6(4), 6-3.

Nešto manje od sat i pol igre bilo je potrebno 30-godišnjem Davidenku kako bi u dva seta nadigrao tri godine starijeg hrvatskog predstavnika u 1. kolu ATP Masters turnira iz Serije 1000 koji se za nagradni fond od 3 milijuna eura igra u španjolskoj prijestolnici Madridu.

U prvom setu Karlović nije uspio doći niti do jedne prilike za break, dok je spasio obje koje je pružio ruskom tenisaču, pa je set odlučen u trinaestoj igri u kojoj je na koncu sa 7-4 bolji bio Davidenko.

Ključni trenutak drugog seta i meča zbio se u drugoj igri kada je jedini break u susretu napravio Davidenko, te potom čvrsto držeći vlastiti početni udarac izborio nastup u 2. kolu.

Bio je ovo sedmi međusobni dvoboj Karlovića i Davidenka, šesta pobjeda Rusa, te druga od tri meča na zemlji.

ATP Madrid, 1. kolo:

Davidenko – Karlović 7-6(4), 6-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu