Obavijesti

Sport

Komentari 38

'Zavidim Hajduku, atmosferu kao ovu htio bih i u Maksimiru'

'Zavidim Hajduku, atmosferu kao ovu htio bih i u Maksimiru'
1

Ja sam i najavi rekao da ćemo biti pravi, taktički smo bili dobri, energija je bila odlična i imali smo fantastičnu podršku s tribina. Nedostajao je samo gol da u potpunosti preokrenemo utakmicu, rekao je Kopić

VIDEO

Dinamo je pobijedio Hajduk na Poljudu 2-1 i učvrstio prvo mjesto u HNL-u. Pobjegao je na velikih osam bodova u utakmici koja je ispunila sva očekivanja jednog nogometnog derbija. Pregršt akcija, lijepih prilika, uzbuđenja i golova i trenere obje momčadi ostavili su zadovoljnima.

- Mislim da je ovo bila jedna fantastična utakmica, reklama za hrvatski nogomet i ligu. Ambijent je bio fantastičan, ponašanje navijača isto, bila je ovo utakmica na europskom nivou. Zasluženo smo dobili, bili smo bolji iako je Hajduk imao svoje prilike. Bila je ovo nogometna bitka i mislim da smo se ovom pobjedom približili naslovu iako nije sve gotovo - rekao je nakon utakmice trener Dinama Nikola Jurčević pa nastavio:

- Svi su očekivali i priželjkivali da se prvenstvo zakuha, ali mi smo uspjeli pobijediti u nevjerojatnoj utakmici i došli smo korak od naslova.

Dinamo je pao u nastavku. Nekoliko igrača imalo je problema s ozljedama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Malo mi je prerano za analizu današnje utakmice, ali moram spomenuti da smo prije utakmice imali problema s ozljedama igrača, puno ih nije treniralo i u jednom dijelu utakmice se osjetio energetski pad. Bilo je bitno da igrači s klupe dobro reagiraju. Takav smo imali plan da nam oni pomognu da ostanemo u pravom ritmu i dali su jedan veliki doprinos.

Utakmica je bila otvorena i mogla je otići na obje strane. Pobjeda je smirila situaciju u zagrebačkoj momčadi nakon poraza od Osijeka.

- Ja se fantastično osjećam u Dinamu, imamo jednu fantastičnu atmosferu. Pošto je Dinamo klub koji priznaje samo pobjede, zbog toga je meni ova izuzetno bitna. Pogotovo u fantastičnom ambijentu kao što je ova. Zavidim Hajduku na tome i nadam se da ćemo i mi imati navijače u Maksimiru.

Ante Ćorić ranije nije igrao, a otkad je Jurčević došao igra kao preporođen.

- Ne mogu govoriti što je bilo ranije, ali od kad sam ja tu, dečko odlično trenira, ponaša se, pokušava iskoristiti priliku, i drago mi je da se vraća na nogometnu scenu i pokazuje svoj talent.

Livaković i Letica s terena su otišli zagrljeni.

- To su po meni lijepe scene koje svi mi viđamo u europskim utamicama. Značaj utakmice ne umanjuje da igrači mogu biti sportaši i prijatelji, da se ne stvaraju nepotrebno dodatne tenzije. Kad vidim ovaj ambijent, zavidim malo Hajduku, volio bih da i mi imamo ovakvu atmosferu, u kojoj možemo izvući dodatnu kvalitetu iz igrača. Zato mi je ova utakmica jako draga.

Trener Hajduka Željko Kopić bio je zadovoljan iako je Hajduk izgubio.

- Mislim da je bila jako dobra utakmica, visoka energija i intenzitet. Dinamo je ušao kvalitetnije, ali nakon toga smo lagano počeli dolaziti do igre i do inicijative. U drugom poluvremenu smo bili bolja ekipa, imali smo četiri, pet jako dobrih prilika. Opet se pokazalo da je nogomet nekad jako čudna igra i da odlučuju detalji. Čestitam Dinamu na pobjedi.

Hajduk je imao pregršt prilika, ali nije uspio doći do izjednačenja pa onda i pobjede.

- Ja sam i najavi utakmice rekao da ćemo biti pravi, taktički smo bili jako dobri, energija je bila odlična i imali smo fantastičnu podršku s tribina. Nedostajao je samo gol da u potpunosti preokrenemo utakmicu u našu korist. Sigurno je da psihički padneš kad primiš gol, igrači koji su ušli su jako dobro reagirali. Danas smo kreirali dosta prilika, nedostajalo je sreće, pogodili smo stativu, gredu, imali prilike Saida, Nižića, Futacsa... Imali smo dovoljno prilika, nismo zabili, i moramo čestitati Dinamu na pobjedi...

Dekor i navijanje na Poljudu bili su na najvećoj mogućoj razini.

- Ambijent i energija s tribina bila je fantastična, ponašanje igrača na visokoj razini, sigurno da nama ostaje žal za izgubljenim bodovima, sve ostalo zaslužuje visoku ocjenu. Kad smo se vozili od hotela do stadiona iz karantene, osjetiš ljude, osjetiš tu energiju... Nema ništa od tugovanja, sve je to nogomet, koliko god mi to htjeli, danas nismo stigli do pobjede. 

Futacs je dobio priliku od početka. Iz igre je izašao u 61. minuti.

- U ovom trenutku je to njegov maksimum. Borio se sa stoperima Dinama, odigrao je na maksimumu. Odigrao je dobro.

Hajduku preostaje borba do kraja prvenstva. Rijeka diše za vratom u borbi za drugo mjesto. Samo je bod razlike.

- Moramo odraditi prvenstvo do kraja na najbolji mogući način, analizirati kako spada ovu utakmicu. Imamo put kojim trebamo nastaviti danas. Na kraju sezone imamo i finale Kupa, danas smo pokazali da možemo igrati dobar nogomet, parirati Dinamu i u puno situacija biti bolji. To je dobra najava za finale Kupa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...