Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Završio 'Wings for life': Jozić i Radojković zadnji su 'ulovljeni'

Zadar je u nedjelju bio hrvatski domaćin sportsko-humanitarne utrke "Wings for Life World Run", koje se održava u isto vrijeme na više desetaka lokacija diljem svijeta, šestu godinu zaredom

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1 komentara

S Liburnske obale u 13 je sati krenulo oko devet tisuća trkača koji sudjelujući žele skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za znanstvena i klinička istraživanja za njihovo izlječenje i tako je krenulo još jedna 'Wings for life' utrka u Zadru.

Ove su godine najdulje izdržali Ines Jozić u ženskoj konkurenciji sa pretrčanih 48,70 kilometara te Robert Radojković koji je 'ulovljen' nakon 56.19 kilometara. U kategoriji natjecatelja u invalidskim kolicima pobijedili su Marijana Blažanović sa 13.7 kilometara i Aljoša Ažman sa 23.41 kilometrom.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL 05.05.2019., Zadar - Tocno u 13 sati s Liburnske obale krenula je globalna utrka Wings for Life World Run 2019, kojoj je po sesti puta za redom, izmedju 34 zemlje svijeta sa sest kontinenata, domacin Hrvatska, odnosno Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Na utrku u Zadar došao reporter Aron Anderson, koji je prošle godine u Dubaiju u invalidskim kolicima prešao 92,14 kilometara i postao prvi put globalni pobjednik Wings for Life World Run utrke. Do sada je zahvaljujući toj utrci prikupljeno 23,6 milijuna eura.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Natjecatelji u kolicima i trkači zajedno sudjeluju u utrci. Trka završava nakon što presretačko vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača, prestigne pojedinog trkača, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke. Globalni su pobjednici Ivan Motorin iz Rusije sa 64 pretrčana kilometra te Nina Zarina sa 53,52 kilometra.

Naši partneri pišu
Message