Obavijesti

Sport

Komentari 2

Završnica Uefinih natjecanja u jednom gradu? Nijemci favoriti

Završnica Uefinih natjecanja u jednom gradu? Nijemci favoriti
1

Liga prvaka i Europska liga stale su usred osmine finala i Uefa želi završiti svoje kupove nakon što se dovrše nacionalne lige. S obzirom na skučenost termina, moguće je da će se igrati na jednu utakmicu

VIDEO

Uefa planira završiti svoju Ligu prvaka i Europsku ligu igranjem svih krugova natjecanja od četvrtfinala nadalje u jednom gradu, tvrdi predsjednik španjolskog prvoligaša Getafea Ángel Torres.

I Liga prvaka i Europska liga prekinute su u osmini finala u ožujku zbog korona virusa. Finale Lige prvaka, koje je bilo predviđeno da se igra u Istanbulu, kao i finale Europske lige koje se treba igrati u Gdanjsku, također su odgođeni.

POGLEDAJTE VIDEO: Pjesma Boysa u Manchesteru

Pokretanje videa...

00:28

- Uefina je ideja da se u Ligi prvaka i Europskoj ligi igraju, počevši od četvrtfinala, po jedna utakmica na događaju organiziranom u jednom gradu, no ništa još nije službeno potvrđeno - kazao je Torres za španjolsku radijsku postaju Cadena COPE u petak.

- Tu će odluku donijeti na sastanku izvršnog odbora Uefe 17. lipnja.

Talijanski Sky Sport spominje kako bi se završni turnir trebao održati u Njemačkoj zbog povoljne epidemiološke situacije i činjenice kako su prvi nastavili s ligom.

Od grupne faze nadalje svaki se krug natjecanja do finala igra u dvije utakmice - jedna kod kuće, a druga u gostima.

"Uspostavljena je radna skupina uz sudjelovanje predstavnika liga i klubova s ciljem razmatranja kalendara i formata koji bi nam omogućili da završimo aktualnu sezonu. Razmatraju se različite opcije i za sada nije donesena nikakva odluka", objavila je Uefa. 

Prva utakmica osmine finala Europske lige između Getafea i Intera u Milanu odgođena je zbog korona virusa. Prva utakmica osmine finala Europske lige Seville kod kuće protiv Rome također je odgođena iako je odigrano drugih šest utakmica Europske lige.

Trebaju se još odigrati i uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka iako su Atletico Madrid, PSG, Atalanta i Leipzig već osigurali mjesto među zadnjih osam.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine