Obavijesti

Sport

Komentari 21

Zbog Antinog transfera Rebići u Vinjanima Donjim peku janje

Zbog Antinog transfera Rebići u Vinjanima Donjim peku janje
5

Nama Imoćanima nije problem pronaći razlog da zavrtimo janje, tako ćemo proslaviti i ovaj Antin veliki transfer u Fiorentinu, rekao nam je ponosni otac Boško Rebić...

VIDEO

Dok je Ante (20) šetao stadionom Artemio Franchi te gledao fotografije Gabriela Batistute i ostalih velikana iz povijesti Fiorentine, u obiteljskoj kući Rebićevih u Vinjanima Donjim emocije su se miješale.

- Poželjeli smo mu sreću, što bismo drugo?! Sretni smo, no nije nam lako. Iako Ante ima 20 godina, ipak je on naše dijete i prvi put za ozbiljno odlazi od kuće. Dugo je to čekao, na kraju i dočekao. I pravi klub i pravu ligu, no dijete je ipak dijete, nije nam lako rastati se - prenio nam je prve impresije otac Boško, koji je ipak odlučio otputovati na potpisavanje ugovora.

Sa suprugom Nediljkom za prijatelje i rodbinu priprema veliko slavlje.

- Slavili smo kad je prvi put zaigrao za Split, kad je zabio prvi gol, i to baš Dinamu, kad je zaigrao za reprezentaciju... Znat ćemo proslaviti i ovo. Lako je nama Imoćanima pronaći razlog za slavlje i zavrtjeti pokoje janje - nasmijao se Rebić stariji, koji je sinu uoči putovanja savjetovao: “Šuti, slušaj i radi i rezultati neće izostati”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Antin otac Boško nije namjeravao na put, no ipak je stigao u Firencu. Doputovao je iz Imotskog dan nakon Antinog leta.

- Jučer u podne nisam ni mislio putovati, no već u jedan sam bio u automobilu. 880 kilometara sam prešao za čas, ne znam ni sam, nešto me vuklo, htio sam biti uz sina, nisam imao mira. Znao sam da će sve ovako završiti - rekao je Boško koji se osvrnuo na odnose s šefovima RNK Splita braćom Žužul.

- Dosta se pisalo o našem odnosu i poznanstvu od ranije, no to nije tako. Slavena sam upoznao šest mjeseci nakon što je Ante već bio u Splitu. No u braću Žužul imam puno povjerenje. Napravili su najbolje i za Antu i za klub. Nisam bio iznenađen njegovim dobrim igrama u Splitu, kao ni u reprezentaciji. Vjerujem da će tako nastaviti i u Italiji. Pozivom u reprezentaciju sve je napokon došlo na svoje, baš onako kako treba biti i sad je sve na njemu. Ne sumnjam da će se dokazati - optimističan je Boško.

Anti će u Firenci najviše nedostajati najbolji prijatelji i suigrači Ante Erceg i Ivan Radeljić, ali i teta Višnja, supruga predsjednika Žužula, s kojom je često pio kavu i razgovarao. Ona mu je uoči putovanja darovala loptu i krunicu te ga poškropila blagoslovljenom vodom uz poruku:

- Ne zaboravi odakle si, ali poštuj i klub u koji si stigao i uvijek daj sve od sebe!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi