Sport

Komentari 4

Zbog dočeka rukometaša u Ljubuškom prekinuli nastavu

Zbog dočeka rukometaša u Ljubuškom prekinuli nastavu

U ovoj dvorani smo započeli. Mi smo svi prijatelji, sa Šarcem sam išao u školu. Ovo su moji prijatelji i moja braća, rekao je razdragano David Mandić, jedan od brojnih Hercegovaca među "kaubojima2

Nezadovoljan srebrnom ili brončanom medaljom može biti samo onaj tko nikada nije vidio njihov sjaj, kazao je Ivica Kostelić nakon što nije uspio osvojiti olimpijsko zlato.

Postaju toga pomalo nakon svih dočeka svjesni i hrvatski rukometaši, a sjaj srebrne medalje vidjeli su i Ljubušaci. Njih su im na uvid donijeli hrvatski rukometni reprezentativci iz Ljubuškog koji su u utorak u podne dočekani u Gradskoj sportskoj dvorani.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon što je više od 10.000 ljudi dočekalo srebrne rukometaše u ponedjeljak u Mostaru, u utorak je oko 3000 ljudi dočekalo Davida Mandića, Josipa Šarca i Mateja Hrstića!

Koliko Ljubuški živi rukomet zbog ovog dočeka, prekinuta je nastava u školama, u kojima vjerojatno nitko ne bi ni bio jer veliki broj djece članovi su Izviđačeve škole rukometa.

Nakon glazbenog dijela, prikazan je osmominutni film o RK Izviđač, a potom su na pozornicu s medaljama oko vrata izišli i rukometaši. Prvi Josip Šarac.

- Dočekani smo u Zagrebu i sinoć u Mostaru, ali ovaj doček u našem gradu ima dušu - kazao je Šarac, a poruku mladima dok su ga gledali s medaljom oko vrata poslao je Matej Hrstić.

- Ovo je predivno... Biti ovako dočekan u svom gradu... Djeco, trenirajte rukomet, Izviđač to ima, ja vjerujem u vas da i vi možete jednog dana biti tu - kazao je Hrstić, a ako netko od djece u to još ne vjeruje uvjerio ih je Mandić, podsjetivši ih da su i oni počeli na ovom parketu.

- Ovo je neopisivo. U ovoj dvorani smo započeli. Mi smo svi prijatelji. Sa Šarcem sam išao u školu. Ovo su moji prijatelji i moja braća - kazao je Mandić, a oni su se zagrlili sa šalom Izviđača.

- Svojim igrama i osvojenom srebrnom medaljom zlatnog sjaja, momci su cijeloj Hrvatskoj, Hercegovini i svim Ljubušacima podarili trenutke oduševljenja i ponosa. Svojim igrama su nanovo podsjetili na ljubuško sportsko čudo i najbolju sportsku priču našeg grada, RK Izviđač. Hvala im svima - kazao je za Hercegovina.info gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić.

Najčitaniji članci