Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Zbog Dugava su se otkazivale utakmice prve lige, a igrači PSG-a su pozvali ljude na turnir...'

'Zbog Dugava su se otkazivale utakmice prve lige, a igrači PSG-a su pozvali ljude na turnir...'

Na turniru igraju i profesionalci koji nakon naporne sezone dolaze uživati u igri u koju su se zaljubili kao klinci. Ove godine će u Dugavama biti gotovo 1200 sportaša, a sve je počelo rukometnim turnirom

VIDEO

Kada neku dobru priču pratite od početka, onda je prekrasno vidjeti u kojem se smjeru ona razvija. Pogotovo ako se radi o jednoj zdravoj, kvalitetnoj i poticajnoj prči. Dugave kup jedna je takva zdrava i poticajna priča. Turnir koji je krenuo kao jedna kvartovska priča s rukometnim turnirom na betonu, pretvorio se u događaj koji okuplja više od 1200 sportaša. Nogomet u tri kategorije, rukomet u šest kategorija, košarka, Fifa, bela... sve se to igra ovaj tjedan u Dugavama. 

Sve je počelo 2017. godine kada je organizator Hrvoje Grobelšek, zajedno sa svojim prijateljima, došao na ideju organizirati rukometni, kvartovski turnir. Prvi turnir se održao na igralištu kod Osnovne škole Dugave, a tamo se održava i danas. 

Kvart koji obožava rukomet

- U Dugavama se godinama na betonu igralištu igra rukomet. Odlučili smo to iskoristiti i napraviti jednu lijepu priču. Iz ovog kvarta su potekli reprezentativci i poznati igrači poput Filipa Ivića i Lovre Jotića... - krenuo nam je pričati Grobelšek, pa nastavio:

- Prve godine imali smo mala očekivanja, ali ih je turnir sve nadmašio. Došlo je puno ljudi, igrao se solidan rukomet. U drugom izdanju došli smo do podloge koju montiramo na betonsko igralište kako bi se spriječile ozljede. To je ujedno bio i prvi turnir u organizaciji Građanske udruge Dugave koja je i danas iza ove manifestacije, a čiji sam ponosni predsjednik.

Vrlo brzo je turnir postao poznat među rukometašima. Na trećem izdanju dogodilo se nešto što se prepričava već godinama, a na što je Grobelšek vrlo ponosan.

- Dolazi meni obavijest na mobitel kako je utakmica Premijer lige između Rudara i Gorice počela. Mislio sam da mora biti neka greška. To se igra za vikend. Vidim tekma stvarno počela i ništa mi nije bilo jasno. Kasnije su nam rekli da su odgodili utakmicu sa subote na srijedu kako bi igrači mogli igrati Dugave kup. Obje ekipe imale su igrače koji su igrali turnir i dogovorili su se da prebace utakmicu.

Dugave kao odlična promocija rukometa

Rukomet u Hrvatskoj na vrlo je niskim granama popularnosti. Sport je to koji se prati tek dva tjedna godišnje, a to je onda kada igra reprezentacija. Prva liga nam je poluprofesionalna, a igrači puno više ulažu u sport nego što od njega dobivaju. Ne postoji sigurnost i zarada kojom se može osigurati život.

- Turnir je predviđen za kvartovske španere iz nižih liga. Tu ima strašnih igrača, ali dolaze i profesionalci. Na njima se tek vidi koliko uživaju u rukometu. Janko Kević, hrvatski reprezentativac i donedavni igrač Nexea igrao je na našem turniru. Igrao je i Miloš Kos koji sada igra u PPD Zagrebu. Volimo se pohvaliti da smo dobra odskočna daska za reprezentaciju. Milan Vukšić je igrao na jednom turniru, a nekoliko mjeseci kasnije igrao je Europskom prvenstvu za reprezentaciju BiH.

- Imali smo jednog igrača koji je na turnir došao sa slomljenim nosom. Na turniru je dobio udarac i ponovno slomio nos. Čovjek je s uništenim nosom ponovno stao na teren i igrao. Na Dugavama se daje sve od sebe...

Kada igrači koji su iscrpljeni od sezone stanu na podlogu u Dugavama, prepuste se igri i jednostavno uživaju u onome zbog čega su počeli igrati rukomet. To je društvo, loptanje i dobra zezancija. Organizatori Dugave kupa rade za rukomet više nego oni koji bi trebali. U Dugavama igraju i mlađe dobne kategorije.

- Nakon tri godine samo seniorskog rukometa, odlučili smo se napraviti i turnir za mlađe dobne kategorije Najveći rukometni turniri na svijetu su oni za mlađe dobne kategorije. Klinci igraju pod reflektorima, vani, roditelji uživaju u glazbi i gastronomskoj ponudi. Prekrasna je atmosfera i svi s turnira odlaze veseli.

Na turnir pozvao i Sagossen

Da se radi o dobro organiziranom turniru i priči koja ima glavu i rep pokazuje i način na koji zovu ljude na svoj turnir. Tako su na jedno izdanje turnira pozvali igrači PSG-a predvođeni Sanderom Sagosenom. Oni su se uslikali s papirom na kojem piše Dugave kup i tako napravili sjajnu reklamu za ovaj kvartovski turnir koji raste svake godine.

.- Odavno smo prestali biti samo rukometni turnir. Sada imamo turnire u beli, gamingu, nogometu, košarci, beer pongu...Postali smo prava manifestacija koja traje nekoliko dana. Imamo bogatu glazbenu ponudu. Ove godine nam dolazi grupa Magazin, peče se vol... - priča nam Grobelšek.

Priča je ovo koja počinje ove srijede u Dugavama. Sve počinje humanitarnim pub kvizom. Sedma epizoda Dugave kupa počinje uskoro. Oni koji su vidjeli kako izgleda prava sportsko-zabavna purgerska fešta u Dugavama sigurno je neće propustiti. Oni koji nisu moraju pripaziti. Vrlo lako bi se mogli zaljubiti u ovaj događaj.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki