Obavijesti

Sport

Komentari 1

Zbogom Renato: Posljednji ispraćaj vaterpolskog velikana

Zbogom Renato: Posljednji ispraćaj vaterpolskog velikana
9

U četvrtak je u šibenskom gradskom kazalištu održana komemoracija u čast legendarnog hrvatskog vaterpolista Renata Vrbičića na kojoj su se od njega oprostili kolege, prijatelji i obitelj

VIDEO

Slavni hrvatski vaterpolist Renato Vrbičić u utorak je iznenada preminuo u 48. godini života, a u četvrtak je u Šibeniku održana komemoracija posvećena njemu. 

Renato je preminuo najvjerojatnije od srčanog udara, a od njega su se u četvrtak na komemoraciji u šibenskom kazalištu oprostili njegovi kolege i prijatelji, članovi kluba Solaris koji je vodio, šibenske vaterpolistice, čelni ljudi Šibenika te brojni predstavnici šibenskog sportskog i javnog života.

Klapa je pjevala poznatu pjesmu "Život leti kapetane", posvećenu jednom drugom šibenskom velikanu, ali se ta pjesma zasigurno može primijeniti i na Vrbičića.

- Naivno i dalje očekujem da ćete me dočekati na vratima bazena i reći mi kao i uvijek "di si hobotnice na salatu". Kada bismo na trening došli i nakon razočaravajućih poraza vi ste bili taj koji nas je dočekao s osmijehom. S ogromnom radošću provodili ste vrijeme na rubu bazena. Bili ste nam je prijatelj pa tek onda trener - poručio je kapetan Solarisa Ivan Jukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak shrvan je zbog gubitka, kako sam kaže, prijatelja, suigrača, brata.

- Krećući jutros iz Zagreba zajedno s prijateljima u moj i tvoj Šibenik, ne znam da li sam ikad više mrzio taj put. Razmišljajući u autu o svemu što smo prošli, na momente se čini tako puno, a na momente ništa. Od prvih dana pionirskih kod doktora Grge, kadeti, juniori, seniori do 1993. godine i našeg razgovora kad si već bio jedan od najboljih centara na svijetu - započeo je Tucak te nastavio:

- Ajmo se prijatelju vratiti u Šibenik, ajmo zajedno pomoći Dadi, Andriji. Tad smo zajedno pisali tri možda najljepše godine šibenskog vaterpola. Igrali, uživali. Nikad neću zaboraviti da nismo imali premije, premija nam je bila svaka pobjeda. Lete mi misli prijatelju moj na tvoj kraj igračke karijere kad si sjeo pored mene na klupu kao moj pomoćnik, kolega, prijatelj, brat.

- Lete mi misli kad sam otišao s klupe Solarisa i kad si ti sjeo na nju. Bili smo u svakodnevnom kontaktu. Lete mi misli na današnji Solaris koji si započeo, koji si živio. S tobom sam to živio želeći da ti, prije svega ti, vratiš Solaris tamo gdje mu je mjesto - rekao je Tucak.

Renato Vrbičić u četvrtak je u 17 sati sahranjen na gradskom groblju Kvanj u Šibeniku, a njega su na posljednji počinak ispratili brojni ožalošćeni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu