Obavijesti

Sport

Komentari 7

Zdravko Mamić odlazi iz nogometa, ali ne iz Dinama

Zdravko Mamić odlazi iz nogometa, ali ne iz Dinama
1

U Hrvatskoj nitko ne radi na razvoju nogometa, tvrdi Zdravko Mamić. Ne želi više sudjelovati u tome pa odlazi iz ZNS-a i nogometa. A iz Dinama?

VIDEO

Liga 16 već u sljedećoj sezoni neće se odigrati do kraja. Naravno, zbog nedostatka novca, govori Zdravko Mamić ravnodušnim glasom, nakon što se vratio s odmora.
Trebali bi tada svi vidjeti da je izvršni dopredsjednik Dinama bio u pravu kada je zagovarao prvu ligu s deset klubova. Tvrdi da u Hrvatskoj postoji previše klubova koji ne žele biti tamo gdje im je realno mjesto, te da licence dobivaju preko veze.
- I ti klubovi su onda u aferi 'Off-side'.
'Prožvakanu' tezu o prevelikoj ligi na tako malu državu i broj stanovnika, potkrepljuje činjenicom da su Dinamo i Hajduk, te Osijek, Rijeka i Slaven Belupo taoci financijski nemoćnijih klubova.
Optužuje Vlatka Markovića da je glavni krivac za takvo stanje u hrvatskom nogometu i traži ukidanje Udruženja prvoligaša. Također od HNS-a traži da preuzme odgovornost za ligu, prenosi VL. Prije nekoliko dana dao je ostavku na mjesto predsjednika ZNS-a, jer atmosferu u kojoj nitko ne mari za razvoj hrvatskog nogometa više ne može podnijeti.
- I zato više neću raditi u hrvatskom nogometu - rekao je Maminjo, ali se nije dao 'navući' na pitanje odlazi li iz Dinama.
Gledao je trening 'modrih', ali o predstojećoj sezoni nije želio pričati. Tek je napomenuo da je Europska liga primarni cilj.
Svjetsko prvenstvo gleda na TV-u i ne žali posebno što hrvatska reprezentacija nije u Južnoj Africi.
- Hrvatska ne treba imati komplekse od svijeta, osobito ne od Srbije ili Slovenije. Bili smo šest puta na velikim natjecanjima, oni dvaput. No, to nam se više ne smije dogoditi, optimist sam za Euro 2012., bit ćemo tamo i bit ćemo hit. Stožeru Slavena Bilića treba postaviti imperativ - ne da budu tamo, već da moraju biti među prve tri momčadi na Euru - kaže Mamić koji Argentinu vidi kao glavnog favorita za osvajanje Mundijala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union