Četvrtfinale LP-a: Real ide na Borussiju, Bayern s Unitedom | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 300

Četvrtfinale LP-a: Real ide na Borussiju, Bayern s Unitedom

Četvrtfinale LP-a: Real ide na Borussiju, Bayern s Unitedom
10

Luis Figo izvukao je parove četvrtfinala Lige prvaka. Barcelona će igrati protiv Atletico Madrida, Real s Borussijom, PSG protiv Chelseaja, a United s Bayernom

VIDEO

Ambasador finala Lige prvaka Luis Figo izvukao je parove ovogodišnjeg četvrtfinala najjačeg svjetskog klupskog natjecanja. I već u četvrtfinalu gledat ćemo fantastične utakmice vrijedne čak i finala. Barcelona će igrati u španjolskom derbiju protiv Atletico Madrida, Real Madrid protiv Borussije Dortmund, PSG sa Chelseajem, a Manchester United protiv branitelja naslova, Bayerna.

Prve utakmice se igraju 1. i 2. travnja, a uzvrati su 8. i 9. travnja. Veliko finale igra se u subotu, 24. svibnja u Lisabonu na Estadio da Luz, a ždrijeb polufinalnih utakmica bit će 11. travnja.

Prvi put u povijesti natjecanja svih osam sudionika pobjednici su svojih skupina, a pet od osam momčadi igralo je i u prošlosezonskom četvrtfinalu.

Butragueno: Borussia je opasna

- Igrali smo protiv Dortmunda četiri puta prošle sezone i uvjerili smo se koliko su jaki. Znamo da ove sezone nisu tako dobri u Bundesligi, no bit će jako teško protiv njih - rekao je Realov direktor, Emilio Butragueno.

Mourinho 'pili naopako'

- U četvrtfinalu igraju najbolji europski klubovi. No očigledno je da su Chelsea i Manchester United autsajderi u ovom trenutku - rekao je u svom stilu Jose Mourinho čiji Chelsea igra protiv PSG-a, a u uzvratu je domaćin.

Modrić i Mandžukić jedini Hrvati

Hrvatskim navijačima bit će posebno zanimljive utakmice Real Madrida i Bayern Münchena jer jedina dva naša predstavnika u četvrtfinalu su Luka Modrić i Mario Mandžukić.

Lukin Real u prvoj će utakmici biti domaćin doprvaku Borussiji Dortmund koja ih je prošle godine izbacila u polufinalu. Mandžin Bayern igrat će protiv Manchester Uniteda, a uzvrat će igrati na svom stadionu.

Četvrtfinale Lige prvaka (1. i 2. travnja)

  • Barcelona - Atletico Madrid
  • Real - Borussia Dortmund
  • PSG - Chelsea
  • Manchester United - Bayern

Manchester samo jednom dobio kod kuće

'Crveni vragovi' i Bayern igrali su međusobno devet puta u Ligi prvaka. Manchester je pobijedio samo jednom, no ni tada nije bilo dovoljno za prolaz. Pobijedili su 3-2 i ispali u četvrtfinalu Lige prvaka 2009/10.

Chelsea ne zna za poraz od PSG-a

Londonska momčad s PSG-om je igrala dva puta. Oba puta u grupnoj fazi Lige prvaka 2004/05., prve Mourinhove sezone u Chelseaju. Mourinhova momčad pobijedila je u Parizu 3-0 i doma odigrala 0-0.

Borussia izbacila Real u polufinalu 

Prošle sezone Borussia Dortmund i Real Madrid igrali su međusobno u polufinalu Lige prvaka. Borussia je prošla u finale uz ukupnih 4-3. Realovce je uništio Robert Lewandowski sa četiri gola u Dortmundu.

Barca i Atletico nikad međusobno u Europi

Iako u španjolskim natjecanjima igraju često, Barceona i Atletico Madrid nikada još nisu igrali međusobno u europskim natjecanjima. Ako je suditi po tradiciji, ugledu i položaju na tablici Primere Barca je favorit, no uzvrat se igra u Madridu...

Borba za titulu najboljeg strijelca: Ronaldo, Messi, Zlatan...

Uz borbu za put u Lisabon u tijeku je i lov na titulu najboljeg strijelca Lige prvaka. Naime prva četiri strijelca dosadašnjeg dijela Lige prvaka i dalje su u igri. Trenutačno je vodeći Cristiano Ronaldo s 13 golova, Ibrahimović je zabio 10, Messi 8, Diego Costa 7...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 300

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore
TV U GRMLJE

VIDEO Petkovićev penal je bila kap koja je prelila čašu: Dvojica navijača porazbijala televizore

Dva hrvatska navijača nisu mogla suzbiti bijes i nezadovoljstvo pa su se odlučila iskaliti na televizorima. Jedan je završio u grmlju, drugi u dvorištu. Oba s istom sudbinom