Obavijesti

Sport

Komentari 138

Dinamo u play-offu Lige prvaka ide na švicarske Young Boyse

Dinamo u play-offu Lige prvaka ide na švicarske Young Boyse
1

Izbaci li Dinamo Astanu, u play-offu Lige prvaka igrat će protiv švicarskog prvaka Young Boysa. Izgubi li pak od Astane, natjecanje nastavlja u play-offu Europske lige, a protivnik će biti APOEL ili - Hapoel Beer Sheva

VIDEO

Prođe li Astanu u trećem pretkolu Lige prvaka, Dinamo će, zahvaljujući sjajnom Astaninom koeficijentu, biti nositelj u play-offu Lige prvaka. A ždrijebom je danas u Nyonu odlučeno da će hrvatski prvak igrati protiv švicarskih Young Boysa.

Zagrebački je klub bio u dijelu za prvake i mogao je izvući Crvenu zvezdu, koja igra protiv Spartak Trnave u trećem pretkolu, Malmö ili Vidi, Qarabag ili BATE te Young Boys koji se tek sad uključuje u kvalifikacije za LP i to je svakako prolazan ždrijeb. No, treba prvo izbaciti Astanu.

A u ovom drugom dijelu, za neprvake, ždrijeba nije ni bilo zbog Uefine odluke da se klubovi iz Rusije i Ukrajine ne mogu međusobno susretati pa će tako pobjednik susreta Benfica - Fenerbahče igrati protiv boljeg iz utakmice PAOK - Spartak, a međusobno će igrati pobjednici susreta Slavia - Dinamo Kijev te Standard - Ajax.

Utakmice se igraju 21. i 22., odnosno 28. i 29. kolovoza, a Dinamo će u prvoj utakmici biti gost. Uzvrat je na Maksimiru tjedan dana kasnije.

Young Boys, prvak Švicarske

Inače, Young Boysi su se priključili kvalifikacijama za Ligu prvaka u ovom posljednjem, četvrtom pretkolu. Prošle sezone osvojili su švicarsko prvenstvo prilično nadmoćno, sa 15 bodova viška u odnosu na Basel, a u 36 kola imali su samo četiri poraza, uz šest remija, 26 pobjeda i gol-razliku 84-41. Bio im je to prvi naslov nakon 32 godine.

Tržišna je vrijednost momčadi 66,8 milijuna eura (Dinamove je 54,05 milijuna), a najvrjedniji je Kevin Mbabu, 23-godišnji desni bek porijeklom iz Konga, ali ima švicarsku putovnicu. Vrijednost mu je 9,5 milijuna eura.

Kapetan je iskusni Steve von Bergen (35), a u sastavu su Loris Benito, Austrijanac Thorsten Schick (28), Miralem Sulejmani (29), Francuz Guillaume Hoarau (34)...

Do naslova prvaka odveo ih je trener Adi Hütter, koji je potom došao u Eintracht na Kovačevo mjesto, a u novu sezonu Boyse je poveo Gerardo Seoane (39).

I u novu sezonu zakoračili su superiorno: tri ligaške utakmice, tri pobjede, gol-razlika 8-0

Ispadnu li, idu opet na Beer Shevu

No, ispadne li u trećem pretkolu Lige prvaka, Dinamo će igrati u play-offu Europske lige i tog je mogućeg protivnika hrvatski prvak saznao danas. A tamo se dogodilo ono što u prijašnjim sezonama nismo vidjeli. Izgube li od Astane, 'modri' će igrati protiv pobjednika susreta između Hapoela Beer Sheve i APOEL-a. Nevjerojatno, ali, eto, i to bismo mogli doživjeti, Dinamo bi ponovno mogao igrati protiv momčadi koju je već jednom izbacio ove sezone.

Hajduk i Rijeka u ždrijebu play-offa Europske lige

A nakon što su završili s najelitnijim natjecanjem, u Nyonu su se okrenuli Europskoj ligi. U tom ždrijebu HNL je imao tri predstavnika. Hajduk i Rijeka u ždrijebu su ovog play-offa, no kao što smo već napomenuli, tamo je i Dinamo koji je saznao potencijalnog protivnika u slučaju da ispadne od Astane u trećem pretkolu Lige prvaka. Bit će to ponovno Hapoel Beer Sheva.

S druge strane, prođu li Splićani rumunjsku Steauu igrat će protiv boljeg iz susreta Slovan Bratislava - Rapid Beč.

S obzirom kakve je potencijalne protivnike mogla dobiti, Rijeka je još dobro i prošla. Momčad Matjaža Keka, prođe li Sarpsborg, igrat će protiv boljeg iz sudara armenskog Pjunika i izraelskog Maccabi Tel-Aviva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora