Obavijesti

Sport

Komentari 63

Zekić: Dalićev popis ostavio je traga na nekima... A i ne znam tko će igrati protiv Lokomotive

Zekić: Dalićev popis ostavio je traga na nekima... A i ne znam tko će igrati protiv Lokomotive

Cijela momčad Dinama je bila na jako lošem nivou. U uzvratu mora biti sve što je bio Šerif u Tiraspolu, rekao je bivši trener Moldavaca, a Branko Strupar dodao: Sportski je nadati se čudu...

VIDEO

Dinamo je u drugom poluvremenu utakmice protiv Šerifa u Tiraspolu djelovao kao razbijena vojska. Obrana je ispadala kao od šale, Moldavci su ukupno pucali 20 (!) puta na gol hrvatskog prvaka i s 3-0 idu na uzvrat play-offa Lige prvaka iduću srijedu u Zagrebu.

- Nadali smo se da će Dinamo u drugom poluvremenu okrenuti, a više je mirisalo da će Dinamo dobiti još koji gol nego da će ga zabiti. Šerif je bio puno opasniji, okomitiji, puno dugih lopti - rekao je bivši trener Šerifa Zoran Zekić za Arenasport.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo ide u Moldaviju VIDEO

Teško je bilo pronaći objašnjenje što se dogodilo s Dinamom.

- Ne znam kad je bio u ovakvom izdanju u Europi. Cijela je momčad podbacila i bila na jako lošem nivou, a Šerif sve obrnuto. A kad je tako, onda se istaknu neki pojedinci. Ne možeš reći da su nešto taktički iznenadili Dinamo, ali jesu trkom, agresivnošću i visokim postotkom realizacije - rekao je Zekić.

Bivši napadač Dinama Branko Strupar nahvalio je domaćine, ali i ostavio prostor za čudo u uzvratu 25. kolovoza na Maksimiru.

- Silne godine čekaju da bi se dogodila ovakva večer. Demonstrativno su pobijedili Dinamo koji je izgledao iscijeđeno. Na svakoj lopti su izgledali konkretniji, razigraniji. Šteta, veliki je rezultat, ali pobjeda je apsolutno zaslužena. Sportski je nadati se čudu u uzvratu. Sjetimo se prošle godine 2-0 protiv Tottenhama i 3-0 u uzvratu. Nije Šerif Tottenham, ali igrao je danas na toj razini...

Zaprešić: Humanitarna modna revija za pomoć dječjim bolnicama održana u Westgateu

Moldavci su uništavali Dinamo brzim prodorima i dubinskim loptama na koje obrana, načeta izostancima Lauritsena i Perića, od ranije i Ademija, nije imala odgovora.

- Pričali smo da su igrači Šerifa nevjerojatno brzi. Baš sam govorio prije utakmice da je zadnja linija tako brza. Ispada da je momčad Šerifa vrhunski posložena, skautska služba je dobro odradila posao, kao i trener - rekao je Zekić.

- Cristiano je pokazao kakav je majstor i kad je promijenio stranu. Radi se o vrhunskom igraču, radio je velike probleme i Ristovskom. Ali kako je cijela momčad Šerifa odigrala, nisu imali slabog pojedinca ni u jednoj liniji. Nisam mislio da će biti jednostavno za Dinamo, ali ovo nisam očekivao - kazao je Strupar.

Kako se postaviti u uzvratu?

- Dinamo bi trebao igrati kako je igrao Šerif. S agresivnošću, vjerom i, ako je moguće, zabiti brzi gol. Dinamo je dosad bio dobar u posjedu, ali to ga večeras nije išlo. I mora biti spreman za kontru Šerifa. Nema tu prevelikih tajni, ali kad je momčad u lošem izdanju, onda te iznenade - rekao je Zekić.

- Igrači Šerifa dolaze već u nedjelju u Zagreb bez obzira na vrhunski rezultat. Da ne bi bilo nekakvog opuštanja, sve je podređeno ulasku u Ligu prvaka. Uvijek je sportski nadati se, Dinamo je pokazao da može igrati protiv velikih klubova, da može stizati zaostatak i nadamo se da može odigrati puno bolje nego u Moldaviji - kazao je Strupar.

Prije uzvrata Dinamo će u subotu na noge Lokomotivi, a Šerif je svoju utakmicu odgodio.

- Govorio sam moldavskim novinarima da je Dinamo favorit, zvali su me i govorili da to nije tako. Ali sve se još može promijeniti. Dinamo ima u subotu izuzetno tešku utakmicu s Lokomotivom, ne znam tko će tu igrati, a Šerif će imati osam dana odmora za uzvrat. Ja bih na Krznarovu mjestu odmorio većinu ovih igrača... Ovo je zadnja šansa za Ligu prvaka. Veliki su i sportski i novčani ulozi, bilo bi fantastična stvar da imamo predstavnika - rekao je Zekić i dodao:

- Ne bih volio da netko omalovažava Šerif. Svi danas igraju nogomet... Očito je Dalićev popis ostavio traga na nekim igračima Dinama, a i činjenica da se tri dana prije utakmice više pisalo o transferu Majera nego o najvažnijoj utakmici kvalifikacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling