Obavijesti

Sport

Komentari 0

Žele testirati sve igrače HNL-a čak triput: Velik je to trošak...

Žele testirati sve igrače HNL-a čak triput: Velik je to trošak...
1

Od Druge HNL do nižih liga nitko ne bi trebao ispasti, ali bit će promocije, igrat će se bez gledatelja, a o pretkolima Europe ništa se ne zna. Vjerujem da će Dalić na Euru '21. imati sve sadašnje igrače, kaže Kustić

VIDEO

Sportska natjecanja u Hrvatskoj još su na čekanju, od prošlog tjedna momčadi treniraju u manjim skupinama i svi vjeruju kako bi se preostalih deset kola ove sezone HNL-a trebalo odigrati u lipnju i srpnju. Generalna proba za to trebala bi biti polufinala Kupa.

- Radne komisije pripremaju određene datume, ali stožer mora odobriti nastavak natjecanja. Imali smo sastanak, čekamo neke odluke. Treba se dogovoriti kako će se testirati igrači, prijedlog je bio da se triput testiraju da se natjecanje nastavi. Velik je to trošak, mislim da će se taj broj smanjiti. Treba povećati i grupe na treningu, zasad je dozvoljeno po pet igrača, i da mogu igrati prijateljske utakmice - rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić u emisiji HRT-a "Dobro jutro, Hrvatska".

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo na pripremama u Rovinju

Pokretanje videa...

Dinamo na pripremama u Rovinju 2020. 00:40

Kako je igračima bilo trenirati bez suigrača mjesec i pol?

- To su profesionalci, ali nije isto trenirati kod kuće ili individualno. Razgovaram sa svim predstavnicima prvoligaša i puno bi im značilo da mogu trenirati zajedno - rekao je Kustić i dodao:

- Što se tiče Druge lige, vjerojatno ćemo ići prema zaključenju ostalih natjecanja. Radne skupine rade, nadam se da će uskoro biti gotove i te odluke.

Nije poznato što će biti s pretkolima europskih kupova iduće sezone. Njihovi termini podudaraju se s terminima kraja ove sezone.

- Imali smo dvije videokonferencije s Uefom, pratimo situaciju i oni daju naputke. O konkretnim datumima teško je govoriti, ali nadam se da će uskoro krenuti sve o neku normalu i da ćemo se vratiti nogometu.

- Gledatelji? Igrat će se bez njih, takav je stav i naputak. Gledatelja uvijek ima, ali sad se mora bez njih. Najbitnije je da se nastavi sezona - kaže.

Rožman mršav i presretan iz apartmana napokon na teren
Rožman mršav i presretan iz apartmana napokon na teren

Koliko se moglo popraviti stanje na stadionima u zadnje vrijeme?

- HNS stalno ulaže u infrastrukturu, mi nismo ni vlasnici tih objekata, nego lokalna uprava i samouprava i na njima je održavanje. Pomagat ćemo na uređenju travnjaka, na njima se razvijaju igrači, novi Rakitići i Modrići. Što se tiče tribina, svlačionica i ostaloga, tu gradovi trebaju dati više. Kad je Maksimir u pitanju, vjerujem da će se urediti. Dinamo zaslužuje dobar stadion, Osijek ga gradi, Rijeka ga ima, Istra je uredila... Mi smo uložili 60 milijuna kuna u uređenje travnjaka.

Dovrši li se Prva HNL, posljednji će klub ispasti, umjesto njega trebao bi ući Šibenik, a Orijent igrati kvalifikacije s pretposljednjim iz Prve lige. Preduvjet je, dakako, licencija.

- Imali smo sastanak s predstavnicima županijskih saveza, imamo komisije koje zasjedaju i donose zaključke, a Izvršni odbor donijet će konačnu odluku. Idemo prema zaključenju sezone. Napravit ćemo protočnost prema naprijed, a nitko neće ispasti - kaže Kustić.

Za kraj se osvrnuo na reprezentaciju i Euro koji je pomaknut za godinu dana.

- Svi smo se pripremali za Euro ovo ljeto, bila je već i lagana euforija, ali situacija je takva i nadam se da će ostati svi igrači i za iduće godine. Baš sam pričao sa Zlatkom o tome, on je u kontaktu s njima i mislim da će biti tako - zaključio je Kustić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani