Oliver Zelenika odlazi u Herthu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zelenika je odradio 'last dance': Bivši 'vatreni' ide u Njemačku

Zelenika je odradio 'last dance': Bivši 'vatreni' ide u Njemačku
5

Još prije utakmice njegov je transfer najavio Fran Brodić koji je na Instagramu objavio sliku sa Zelenikom, Jelenićem i Pëllumbijem uz potpis 'last dance'. Bilo je jasno da će netko od njih napustiti klub...

VIDEO

Oliver Zelenika (30) na korak je do novog inozemnog angažmana. Iskusni vratar Varaždina koji je prošle sezone bio jedna od najjačih karika svoje momčadi sljedećih bi dana trebao postati novi član njemačkog drugoligaša Herthe.

Kontakti su već odavno uspostavljeni, a predstavnici njemačkog kluba jučer su stigli u Varaždin kako bi riješili cijeli transfer.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Varaždin - Slaven Belupo 2-2

Pokretanje videa...

Varaždin - Slaven Belupo 2-2 (sažetak) 10:06

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Još prije utakmice njegov je transfer najavio Fran Brodić koji je na Instagramu objavio sliku sa Oliverom Zelenikom, Lukom Jelenićem i Jorgom Pëllumbijem uz potpis "last dance". Odmah je postalo jasno kako će netko od ove četvorke protiv Slaven Belupa (2-2) odraditi posljednji dvoboj u dresu Varaždina, na kraju bi to trebao biti Zelenika.

Hertha u novoj sezoni ima velike ambicije, njemački klub se "pod hitno" želi vratiti u Bundesligu, a za to im treba i jedan iskusni čuvar mreže. Njega su pronašli u bivšem reprezentativcu Hrvatske, članu "vatrenih" na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Na stadion Varteksa stigao je još 2019. godine, a 'istrpio' je mnogo toga. Od Ivana Nevistića preko Dinka Horkaša do Karla Sentića. Radio je, čekao svoju priliku i iskoristio ju na najbolji mogući način.

Oliver Zelenika je prošle sezone bio najprecizniji golman lige te među najpreciznijim golmanima svijeta u igri nogom, a donosio je i veliku sigurnost između stativa. Došao je do sigurne 'jedinice', a sad se sportski direktor Nikola Šafarić mora zapitati što će s golmanskom pozicijom jer Josip Silić nije rješenje, barem po onome viđenom na pripremama. U klubu se najavljuje i 'kapitalac', a možda se radi upravo o nekome na golmanskoj poziciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner