Sport

Komentari 4

Vori: Što je bilo prije ne zanima me, moja vizija je krvavi rad...

Vori: Što je bilo prije ne zanima me, moja vizija je krvavi rad...

Ja sam spreman na sve borbe, nema popuštanja ni na treninzima ni na utakmici. Ne zanima me što je bilo jučer i što se događalo prije, rekao je Igor Vori na predstavljanju...

Igrao je u Zagrebu u četiri navrata i skupio deset godina staža, a sada će pokušati udahnuti klubu novu energiju. Igor Vori (40) se umirovio prije dvije godine i preselio se u prostorije HRS-a gdje je preuzeo ulogu u stručnom stožeru reprezentacije, ali poziv PPD Zagreba nije mogao odbiti. Kršni pivot danas je predstavljen kao novi trener najboljeg hrvatskog rukometnog kluba i nasljednik Veselina Vujovića.

- Sretni smo da je Vori, legenda našeg i svjetskog rukometa dobila ovu ulogu. On je dijete kluba, tu je i završio karijeru. On je prije par mjeseci rekao Josipu Valčiću da bi se htio baviti trenerskim poslom, a ta prilika ukazala se ovim iznenadnim odlaskom Veselina Vujovića. Ovo je jedan dio strategije u kojoj klub želi zaposliti u svoj kadar legende kluba.Tu su već Josip i Tonči Valčić, Damir Bičanić... Igor posjeduje sve reference za ovaj posao, ali posao trenera je nešto sasvim drugo. Igor će imati maksimalnu podršku svih nas, a nadam se da će biti dugoročno rješenje da ne predstavljamo novog trenera svakih 7-8 mjeseci. Moramo uz Nexe u elitnoj Ligi prvaka braniti nacionalni koeficijent i ne smijemo se više vaditi na slab proračun - rekao je direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković, a zatim je riječ pripala novom treneru Igoru Voriju.

- Jako sam sretan i ponosan što dolazim u svoj klub, klub koji mi je dao puno toga. Nadam se da ću sa svojim suradnicima uspjeti mladima prenijeti nešto dobro i da ćemo napraviti najbolji mogući posao za Zagreb i razvoj hrvatskog rukometa. Ne bojim se novog posla. Moja vizija je krvavi rad, mi nemamo pravo reći da nam je teško. Mi ne možemo promijeniti nešto u mjesec dana, bit će to dugačak rad.

Momčad će se okupiti na mjesec dana kako bi osjetili loptu i upoznali se s metodama novog trenera, ali Vori i dalje ne zna koga će sve imati na raspolaganju. No ima jedan cilj koji želi ispuniti.

- Nama je cilj da svaki igrač dolazi na trening s osmijehom i odlazi isto tako. Ako se to dogodi, već tada smo jako puno toga napravili. Ja sam spreman na sve borbe, nema popuštanja ni na treninzima ni na utakmici. Ne zanima me što je bilo jučer i što se događalo prije. Što se tiče igrača, to će sve ovisiti o financijama, a što se tiče odlazaka, to ćemo još vidjeti. Nekada je karakter bitniji od malo bolje kvalitete. Želim napraviti sustav koji će biti prepoznatljiv u svijetu rukometa. Prvo moram razgovarati sa svojim igračima, još se nisam vidio s njima, no siguran sam da će svatko od njih biti zadovoljan - rekao je umirovljeni reprezentativac.

Direktor Zagreba kazao je kako su ponudili ugovor Zlatku Horvatu na još godinu dana, nakon toga bi trebao doći na mjesto voditelja omladinske škole.

Novi trener Zagreba kazao je da je napustio funkciju u HRS-u i da mu je cilj posvetiti se samo Zagrebu, a uz to obnaša dužnost predsjednika Komisije za sportaše IHF-a. Trofejni hrvatski rukometaš i MVP SP-a 2009. godine tako je preuzeo novu ulogu, tek za nekoliko mjeseci vidjet ćemo kako se snašao.

Vori je predstavio i stručni stožer u kojem je Denis Špoljarić njegov asistent, ali pomalo neobična vijest je o angažmanu Arijana Jovića za trenera golmana. No tu ništa ne bi bilo čudno da sin Božidara Jovića nema 24 godine...

Najčitaniji članci