Obavijesti

Sport

Komentari 59

'Došao sam i zbog 'vatrenih', a Dinamo je klub sličan PSG-u'

'Došao sam i zbog 'vatrenih', a Dinamo je klub sličan PSG-u'
7

'Moubandje je cijeloga ljeta bio naš prvi izbor za lijevog beka' kaže Nenad Bjelica, dok švicarski nogometa dodaje: 'Puno toga znam o Dinamu, ali i da su tu igrali igrači poput Modrića ili Kovačića'

VIDEO

U Maksimiru su predstavili svoje drugo ovosezonsko pojačanje, poslije Ive Pinta u Dinamo je stigao - Francois Moubandje. Švicarski reprezentativac ima 29 godina, igra na poziciji lijevog beka, na Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura, a u modre odaje stigao je besplatno. Točnije, samo za "signing fee" i određenu proviziju. Francois Moubandje rođen je u Kamerunu, cijeloga je ljeta bio prva želja Nenada Bjelice za lijevi bok, a u jutarnjem terminu već je i odradio prvi trening s novom momčadi.

Francois Moubandje već poznaje neke igrače Dinama, s Marijom Gavranovićem redovito nastupa za Švicarsku, dok je s Izetom Hajrovićem u rujnu 2012. godine zaigrao za švicarsku U-21 reprezentaciju. Dapače, Hajrović je tog dana u ogledu protiv Španjolske (0-0) baš ušao s klupe umjesto novog igrača Dinama. Uz Moubandjea na službenoj press-konferenciji pojavio se i trener Dinama Nenad Bjelica.

- Dobar dan - odmah je na hrvatskom jeziku prisutne pozdravio Francois Moubandje (u Dinamu će nositi broj 19), pa nastavio:

- Ja sam Francois Moubandje, došao sam u Dinamo jer želim igrati Ligu prvaka. Znam da je Dinamo velik klub koji u svakoj utakmici traži pobjedu, klub ima mentalitet poput PSG-a u Francuskoj. Dugo sam odlučivao o nastavku karijere, trener me jako želio, pa sam sretan što sam konačno stigao ovdje. Vjerujem da je ovo bila dobra odluka, trenirat ću maksimalno, a želim se plasirati i u Ligu prvaka.

Što ste znali o Dinamu prije dolaska ovdje?

- Dosta toga, imam ovdje jednog prijatelja (Mario Gavranović) koji mi je puno toga pričao i Dinamu, ali i Zagrebu. Znam da nam je cilj igrati Ligu prvaka, ali i kako je Zagreb odličan grad za život. U to sam se već i uvjerio ovih dana. A naravno, znam da su tu igrali igrači poput Modrića ili Kovačića. Već sam bio ovdje, jednom sam igrao i za švicarsku U-21 reprezentaciju u Hrvatskoj.

England v Switzerland - International Friendly - King Power Stadium

Koliko vas motivira dolazak u hrvatsku ligu, prošlih ste godina čuvali igrače poput Neymara ili Mbappea, ovdje takvih igrača ipak nema...

- Jako sam motiviran, ovo je novi klub, želim se tu dokazati. Haha, znam da tu nema igrača poput Neymara ili Mbappea, ali znam i da u Hrvatskoj ima jako puno kvalitetnih mladih igrača. Dinamo je prvak Hrvatske, kažem taj je klub ovdje poput PSG-a u Francuskoj.

Jeste li prije dolaska u Dinamo pričali s izbornikom Švicarske Vladimirom Petkovićem?

- Jesam, kako ne? Vladimir je jako dobar trener, rekao mi je kako je Hrvatska lijepa i sigurna zemlja, a Dinamo prava momčad koja svake godine igra Europu. I da ću ovdje sigurno još napredovati.

Koliko je na vaš dolazak utjecala činjenica kako je Hrvatska ipak viceprvak svijeta?

- Zanimljivo pitanje. Svi znamo kako je Hrvatska odigrala sjajan turnir u Rusiji, sve oduševila svojom igrom i stigla do velikog finala. Vidio sam i kako je Hrvatska igrala jako dobar nogomet, pa zašto ne bih onda došao ovdje?

Zagreb: Predstavljen novi igrač GNK Dinamo, Francois Moubandje

A Moubandje se sjetio još jedne stvari...

- Baš mi je brat jučer kazao kako i u Kamerunu, u mom rodnom gradu Douali postoji klub koji se zove Dynamo, pa evo tu me malo veže i nostalgija, haha. Brzo ću se snaći ovdje, odlično pričam francuski, engleski sam učio u školi, dok razumijem i njemački, iako ga ne pričam baš najbolje - završio je Moubandje.

Vrlo zadovoljan ovakvim raspletom bio je i trener Dinama Nenad Bjelica...

- Veliko mi je zadovoljstvo što je Moubandje konačno s nama, on nam je odavno prva želja u potrazi na lijevim bekom. Nakon dva mjeseca smo uspjeli to realizirati, vrlo smo sretni i zadovoljni. Htio bih se zahvaliti švicarskom izborniku Vladimiru Petkoviću koji nam je pomogao pri realizaciji ovog transfera, uvjerio i samog igrača kako je Dinamo klub koji mu može ponuditi puno toga u karijeri - rekao je Nenad Bjelica, pa nastavio:

- Dobili smo iskusnog igrača na lijevom boku, Moubandje iza sebe ima nekoliko sezona u Prvoj francuskoj ligi, reprezentativac je Švicarske. A doveli smo kvalitetnog igrača, pravog profesionalca i vrlo dobru osobu, što su meni uvijek najvažnije stvari. Karakter mora biti pravi, a sve informacije govore kako je Moubandje baš takav. Njegove igračke kvalitete smo vidjeli u brojnim utakmicama. Osobno mu želim dobrodošlicu, nadamo se da će ovdje igrati kvalitetan nogomet kao i prošlih sezona.

Zagreb: Predstavljen novi igrač GNK Dinamo, Francois Moubandje

Ovaj transfer se dugo odugovlačio...

- Da, ali je Moubandje uvijek bio naš 'pick broj 1'. Mi smo prvo o njemu razmišljali, ali tu situacija nije bila jasna jer je on imao druge ponude i mogućnosti. Tada nam se sve skupa učinilo nemogućom misijom, pa smo se okrenuli drugim opcijama koje također nisu urodile plodom. A sada smo se mi vratili njemu, a on nama. Samo neka bude zdrav, pa da igra na nivou kao u Francuskoj.

Koliko je Dinamu teško dovesti igrača takvog CV-a iz Lige petice?

- Nije lagano, nimalo. Moubandje je reprezentativac Švicarske, šest sezona je igrao u Francuskoj, takve stvari nikada nije lako realizirati. Kao što prošle godine nije bilo lako niti s Theophileom. No, ovakvim transferima Dinamo pokazuje svoju veličinu, veliki su igrači kroz povijest igrali ovdje, veliki igrači i sada igraju ovdje. Dinamo je u kontinuitetu na europskoj sceni, bilo kroz Ligu prvaka ili Europsku ligu, a Zagreb ugodan grad za život. Osim manjka publike, nema razloga zašto igrač takvog kalibra ne bi došao ovdje.

Nenad Bjelica je dodao...

- Trebali bi ga registrirati kroz dan-dva, a onda bi u pogonu mogao biti već sljedeći tjedan protiv Slaven Belupa. Vidjet ćemo, već je odradio jedan trening, ali s njim ćemo biti pažljivi. On i Olmo, koji nam se priključuje u petak, će trenirati po posebnom, individualnom programu - završio je Bjelica.

Zagreb: Predstavljen novi igrač GNK Dinamo, Francois Moubandje

Pogledajte video:

Pratite press konferenciju na kojoj ćemo predstaviti našeg novog igrača - Françoisa Moubandjea! 🇨🇭 ⚽ ️ #WelcomeFrancois

Objavljuje GNK Dinamo Zagreb u Utorak, 16. srpnja 2019.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka