Obavijesti

Sport

Komentari 112

'Samo želim osvojiti naslov s Hajdukom, a što se mene tiče, ja bih tu ostao cijelu karijeru'

'Samo želim osvojiti naslov s Hajdukom, a što se mene tiče, ja bih tu ostao cijelu karijeru'

Sigurno da nagrada daje motiv više. Hvala svim suigračima, klubu i upravu. Radimo odličan posao, a ovo je samo motiv više i znak da smo na dobrom putu, kazao je Marko Livaja nakon što je primio nagradu za najboljeg igrača HNL-a

VIDEO

Marko Livaja (28) živi najljepše dane svoje karijere. Nakon 11 godina lutanja, u veljači ove godine konačno se vratio doma u svoj Split te postao vođa i lider Hajduka. Velika euforija zahvatila je navijače, svi pričaju i sanjaju titulu nakon 17 godina čekanja. A glavni razlog za to je upravo on.

Pokretanje videa...

Livaja: 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to' VIDEO

Vukao je splitski klub otkako je stigao u veljači. Prvo je s 'bilima' osvojio četvrto mjesto kojim su izborili Europu, ali ove sezone otišao je korak dalje. Želi s klubom osvojiti naslov prvaka. I zasad, ta želja nije neostvariva. Hajduk je jesenski dio sezone završio na četvrtom mjestu, ali ima samo pet bodova manje od prvoplasiranog Dinama. 

Samo dan nakon remija s Osijekom (0-0) u velikom derbiju, Livaja je dobio nagradu za najboljeg igrača HNL-a u godini 2021., koju dodjeljuje Tportal.hr u izboru kapetana klubova HT Prve lige!

Bio je najbolji s uvjerljivih 76 bodova, a prvom pratitelju Josipu Drmiću pobjegao je čak 20 bodova. Zanimljivo, postao je i prvi igrač Hajduka koji je osvojio ovu nagradu.

- Sigurno da nagrada daje motiv više. Hvala svim suigračima, klubu i upravu. Radimo odličan posao, a ovo je samo motiv više i znak da smo na dobrom putu. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i da ćemo na kraju svi skupa slaviti. Kad te kolege izaberu onda je to neki znak. Za ovo radiš cijeli život -  rekao je Livaja nakon dodjele nagrade.

Dobio je mitski status među navijačima kakav su uživali samo rijetki tijekom povijesti. Ako zagrabimo malo dublje u prošlost, bili su to Frane Matošić, Bernard Vukas i Vladimir Beara, 70-ih Jurica Jerković, Ivica Šurjak pa potom i Blaž Slišković. Početkom 90-ih srca navijača osvojio je Miki Rapaić, njihov idol bio je i Niko Kranjčar o čijem se dočeku iz Dinama i dan danas priča. No, nikada u novijoj povijesti nije bila ovolika euforija oko jednog igrača. Sva djeca u Dalmaciji žele jednog dana igrati kao Livaja, navijači ga nose na ramenima i skandiraju mu. U Splitu je nastala Livaja-manija i snovi o naslovu prvaka više nisu nemogući. 

U 8. kolu 1. HNL susreli se Istra i Hajduk

Stigao je na Poljud kao spasitelj u veljači ove godine te ubrzo preuzeo sve konce igre Hajduka, odveo momčad u Europu (ispala bez njega), a ove je sezone drži u samom vrhu lige. Livaja je u 2021. godini u 33 HNL nastupa čak 19 puta zatresao protivničku mrežu, a tome je dodao još deset asistencija: I više nego dovoljno za zasluženu nagradu!

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

- Došao sam pomoći, nisam previše razmišljao o tome. Sigurno da mi je drago. Ali nije mi toliko važan trofej, sada želim samo osvojiti naslov Hrvatske. Na dobrom smo putu. Imali smo dosta pehova, imamo mlade igrače, ne možemo od njih očekivati da pobjeđuju svaku utakmicu. Sigurno ćete me gledati na Poljudu i ovog proljeća. Svjetsko prvenstvo? Daleko je to. Skoncentriran sam isključivo na Hajduk.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

I za kraj. Ono što svaki navijač Hajduka želi čuti. 

- Ne bih imao ništa protiv da potpišem do kraja karijere za Hajduk, ali za sad je sigurno da ćete me i na proljeće gledati u dresu Hajduka - kazao je sada i službeno najbolji igrač HNL-a. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida