Sport

Komentari 9

Željko Adžić je danas uspješan vinar: Sad trčim po vinogradu

Željko Adžić je danas uspješan vinar: Sad trčim po vinogradu

Željko Adžić (47) zabio je prvi gol u HNL-u, a danas je uspješan vinar. Svoj proizvod je predstavio na festivalu vina u Zagrebu. Adžić proizvodi oko 100.000 butelja vina

Sve najbolje što nudi hrvatska enologija predstavljeno je na 7. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva u zagrebačkom hotelu Esplanada. Iza jednog od štandova stajalo je poznato lice. Željko Adžić, bivši igrač Dinama, postao je izuzetno uspješan vinar.

- Krenuli smo još 1994. Otac je više radio, a ja sam ulagao - kaže Adžić.

Tad je još aktivno igrao nogomet, karijeru je završio tek 1998., no danas je posao itekako uhodan.

- Imamo 10 hektara vinograda, a proizvodimo oko 100.000 butelja. Od toga je 60 posto graševine, a ostalo Rajnski rizling, Sivi pinot, Pinot crni i Zweigelt. Sve pod etiketom “Vinogradarstvo i vinarstvo Adžić” - ponosan je na svoj biznis Adžić, strijelac prvoga gola u povijesti HNL-a.

- Te 1992. bio sam igrač Dinama, protivnik je bila Cibalia. Dodao mi je Mađar Peter Vigh, koji nije dugo ostao u Dinamu. Gol nije bio posebno lijep, ali zabio sam ga već u 45. sekundi. Emocije su bile snažne, zato to posebno rado pamtim - kazao je Adžić.

Iako je vinarstvo danas važan dio njegova života, ni na trenutak nije pomislio odustati od nogometa.

- Trenutačno sam u HAŠK-u, vodim omladinsku školu. To me jedino i zanima, rad s mladima - priča Adžić, koji je “otkrio” Milana Badelja.

- Tu stvarno nije trebalo biti jako pametan, bio je najbolji u svojoj generaciji. No nije on jedini, ja sam profilirao i Tomečaka, Lovrena, Pivarića, Havojića... - kaže Adžić.

Bio je u Dinamu, radio s djecom, ali dobio je otkaz.

- Zdravko je jedini ‘trener’ koji nije smijenjen - kaže.

U Dinamo došao nakon Kanade i Australije...

Adžić je rođen u Požegi, a u Dinamo je došao ‘84., s 19 godina. Potom je otišao u kanadski Hamilton pa australsku Croatiju Melbourne. U Dinamo se vratio ‘90., a poslije je igrao još u Herculesu, Inkeru, Dragovoljcu te u Izraelu.

Najčitaniji članci