Sport

Komentari 29

Žestoka reakcija Osijeka: 'Bruno Marić je rekao da se suzdržimo. Ovo je bila sramota od suđenja'

Žestoka reakcija Osijeka: 'Bruno Marić je rekao da se suzdržimo. Ovo je bila sramota od suđenja'

Ja takav nogomet ne želim gledati... Nije problem samo na našoj utakmici, ali ovo kako se nama u Puli sudilo bilo je sramotno. Sramotno!, rekao je sportski direktor Osijeka

Nogometaši Istre pobijedili su Osijek na Aldo Drosini 1-0 u 22. kolu HNL-a, a pobjednički gol zabio je Osijekov bivši igrač Ante Erceg. Pogodak je burno proslavio pa tako nakon Hajduka srušio još jedan bivši klub.

POGLEDAJTE VIDEO:

Puno se pričalo o suđenju na toj utakmici i dan kasnije stigla je reakcija iz Gradskog vrta. Prije svega, Osječanima je sporna situacija u kojoj je Erceg postigao gol. Smatraju da je bio prekršaj nad Čeberkom u začetku. Utakmicu je sudio Ante Čuljak i premda su u VAR sobi pregledavali situaciju, odlučili su da nema prekršaja.

- Sramotno suđenje... Rekao je Bruno Marić da se svi trebaju suzdržati komentara, ali ovo sada je prevršilo svaku mjeru. Osijek nije zaslužio ništa više od poraza jer drugo poluvrijeme smo jako slabo odigrali, ispod svake razine. Ne tražim opravdanja za našu slabu igru nego samo želim apelirati na sve sudionike u ovom sportu kojeg svi volimo da je ovo prevršilo svaku mjeru - počeo je sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Osijek susreli se u 3. kolu Prve HNL

Smatra da su dvije situacije trebale biti drugačije i da su u konačnici presudile utakmicu.

- Prva je očiti prekršaj na Čeberku prije pogotka što je nemoguće ne suditi. Druga stvar, prije Mierezovog crvenog kartona, a ničim ne opravdavam njegovu reakciju koja je uslijedila, nije suđen očiti prekršaj nad njime za isključujući karton Ercegu. Jedina normalna reakcija gledatelja nakon ovakvog ponašanja suca i VAR sobe je da napuste stadion jer ovo jako šteti nogometu i sve ide u jako krivom smjeru. Ja takav nogomet ne želim gledati... Nije problem samo na našoj utakmici, ali ovo kako se nama u Puli sudilo bilo je sramotno. Sramotno! - završio je Kulešević.

Pula: NK Istra 1961 i NK Osijek u 22. kolu Prve HNL

Svjedočili smo i nesvakidašnjoj situaciji. Sucima je trebalo čak deset minuta da donesu odluku je li bio penal ili nije.

- Brutalno je razbijen ritam utakmice. Sva pravila koja su posljednjih 20 godina donesena da se ubrza nogomet pala su u vodu. Taj jedanaesterac je i mogao i nije mogao biti. I jedno i drugo da je dosudio ne bi pogriješio, jedino što je pogriješio je da je deset minuta provjeravao tu situaciju. To je veća pogreška od bilo kakve odluke da je donio - zaključio je sportski direktor Osijeka.

Najčitaniji članci