Obavijesti

Sport

Komentari 0

Žižićeva prilika za novi početak: Na korak je od Real Madrida!

Žižićeva prilika za novi početak: Na korak je od Real Madrida!

Hrvatski košarkaš Ante Žižić nakon tri godine napušta NBA ligu i Cleveland. U tri sezone je odigrao 113 utakmica, prosječno provodio na parketu 13 minuta i zabijao šest poena po susretu uz 3,9 skoka...

VIDEO

Nakon ne baš tri uspješne sezone u NBA ligi u dresu Clevelanda i Bostona, hrvatski centar Ante Žižić (23) je na korak od povratka u Europu. Pouzdani košarkaški novinar Chema De Lucas objavio je da je Real Madrid dogovorio sve s bivšim igračem Cibone i uskoro bi sve trebalo postati službeno.

Žižiću je ovo posljednja godina ugovora s Cavsima, a kako se oni nisu plasirali na završnicu u Orlando, on je već sada postao slobodan igrač i mogao je u miru pregovarati s ostalim klubovima. 

NBA: Philadelphia 76ers at Cleveland Cavaliers

Hrvatskog centra je Boston izabrao 2016. godine na NBA Draftu kao 23. picka, ali nije niti jednom nastupio za Celticse. U NBA ligu je došao 2017. godine, ali tada ga je Danny Ainge poslao u Cleveland zajedno s Thomasom i Crowderom, a zauzvrat je dobio Kyrieja Irvinga. 

Međutim, u Cavsima se nije baš naigrao. U tri sezone je odigrao 113 utakmica, prosječno provodio na parketu 13 minuta i zabijao šest poena po susretu uz 3,9 skoka. I kod Luea i kod Bickerstaffa bi dokazao klasu kada god bi dobio nešto više minuta, ali imao je strašnu konkurenciju u vidu Kevina Lovea, Tristana Thompsona, Channinga Fryea, Larryja Nancea pa onda i Andrea Drummonda koji je došao na početku ove godine.

Karijera u Clevelandu bila je prožeta i ozljedama. Aktualnu sezonu započeo je tek krajem studenog kada je predsezonu i početak sezone propustio zbog ozljede stopala, a početkom ove godine imao je i probleme s ravnotežom nakon što je dobio jedan udarac u glavu zbog čega je imao problema s hodanjem. To je rezultiralo sa samo 22 odigrane utakmice ove sezone, a to su mu bile i posljednje u dresu Clevelanda. 

Najefikasniju utakmicu imao je u 19. siječnja 2019. godine kada je zabio 23 koša Denveru, a nekoliko dana poslije skupio je 14 skokova protiv Chicaga. 

REAL MADRID v DARUSSAFAKA DOGUS. Quarter Final Turkish Airlines Euroleague 2016-2017.

Jako puno se očekivalo od njega, ali nažalost, spletom nesretnih okolnosti, što ozljeda, što manjkom minutaže, nije uspio pokazati što može. Na svu sreću, tek su mu 23 godine, a u Real Madridu će imati novu priliku za dokazivanje.

To će mu biti peti klub u karijeri nakon Cibone, Darušafake, Bostona i Clevelanda.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe