Sport

Komentari 2

Zlaja neće u mirovinu: Horvat još dvije godine u Metalurgu

Zlaja neće u mirovinu: Horvat još dvije godine u Metalurgu

Kada sam ga odlučila dovesti u Metalurg prije godinu dana, znala sam da dovodimo pravi brend, jedno od najboljih desnih krila na svijetu, rekla je predsjednica Metalurga za koji će Horvat igrati do 2023.

Iako će krajem rujna napuniti 37 godina, Zlatko Horvat planira igrati barem još dvije godine. Na toliko je potpisao novi ugovor s Metalurgom u koji je stigao prošle sezone nakon što je dotad sve igračke godine dao PPD Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Za Zlaju se i sada raspitivalo dosta klubova, jedan od njih bio je i Pelister, ali ostat će u priči s Metalurgom.

- Kada sam ga odlučila dovesti u Metalurg prije godinu dana, znala sam da dovodimo pravi brend, jedno od najboljih desnih krila na svijetu - rekla je predsjednica makedonskog kluba Zorica Blaževska.

Horvat, koji je u karijeri dizao pehare i pehare, ove sezone neće nijedan. Iza Metalurga je slaba sezona, skupinu Europske lige završio je s jednom pobjedom i dva remija u deset utakmica, a u domaćem prvenstvu nalazi se tek na šestom mjestu s dvije pobjede, dva remija i četiri poraza. Slijedi rekonstrukija,na odlasku su Dodić, Serafimov, Gjorgjeski, vjerojatno i još netko. Ali, Zlaja, će biti stup kluba i dalje.

- Baš mi je dobro ovdje. Malo je ljudi, zapravo, znalo da bih mogao otići iz Zagreba, pa ni Metalurg, ali ovdje su u klubu, unatoč korona virusu, ostali uporni i najkonkretniji. U Zagrebu sam uvijek imao sve i, iskreno, nisam ni htio ići i samo me neka luda ponuda mogla odvući. Žalim možda što nisam u Zagrebu završio karijeru da sve ispadne kao prava bajka. No trebao sam promjenu i ovo je bio zadnji vlak da odem u inozemstvo - govorio je Horvat.

Najčitaniji članci