Sport

Komentari 116

Zlatan zgrozio mnoge: Ubio je zatočenog lava pa ga preparirao

Zlatan zgrozio mnoge: Ubio je zatočenog lava pa ga preparirao

Na području Afrike svake godine strada više od 600 lavova zbog turista koji žele ukrasiti svoje domove. Među njima je i Zlatan Ibrahimović koji je lava usmrtio prije deset godina i odnio ga u Malmö

Tijekom boravka u Južnoj Africi 2011. godine, Zlatan Ibrahimović (39) ubio je zatočenog lava nakon čega ga je preparirao, piše švedski Expressen. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zlatan Ibrahimović

Kožu, lubanju i vilicu ubijenog lava prebacio je u Malmö kako bi njime ukrasio svoj dom. Lav je, prije nego što ga je Ibrahimović ustrijelio, proveo više od godinu dana u zatočeništvu. Životinja je iz kaveza puštena u divljinu nakon čega ju je Šveđanin, uz posjedovanje lovačke dozvole, ubio. 

U Južnoj Africi, zabranjena je vrsta lova prilikom koje se životinju stavlja u zatvorenu arenu iz koje ista ne može pobjeći, ali dozvoljen je lov na lavove uzgojene u zatočeništvu. To su životinje uzgojene s isključivim ciljem da budu plijen lovcima. 

Tamošnji mediji kontaktirali su nogometaša radi komentara, ali povratnu informaciju nisu dobili. 

Nažalost, lavovi posljednjih godina često ispaštaju samo kako bi bogati turisti mogli ukrašavati svoje domove, a Zlatan je ovim postupkom zgrozio mnoge. 

U listopadu prošle godine nakon milanskog derbija, švedski napadač na društvenim je mrežama objavio fotografiju krvavog lava. 

Zlatan je u pobjedi Milana nad Interom zabio oba gola (2-1), a uz objavu je objasnio pozadinu priče. 

"Ja sam kao taj lav. Želio sam objaviti tu sliku nakon prošlog milanskog derbija. Bilo bi sjajno da sam tada to napravio nakon prvog poluvremena, ali ne i nakon završetka utakmice, hahahaha. Međutim, sačuvao sam je i stavio sa strane do prve sljedeće prilike. Ona je sad došla", napisao je prije pola godine. 

Ibrahimović je mislio na utakmicu koja se igrala u veljači prošle godine kada je u posljednjih pet minuta, zajedno s Rebićem, zabio za 2-0. Na kraju je Inter preokrenuo i pobijedio Milan 4-2 zbog čega je Šveđanin odustao od objave. 

Inače, radi trofejnog prestiža samo američki turisti svake godine u prosjeku ubiju 600 lavova, ali stvarni broj je vjerojatno veći. Prema izvješću Međunarodnog fonda za zaštitu životinja, između 2004. i 2014. godine sveukupno je ubijeno 1,7 milijuna životinja zbog trofeja. 

Najčitaniji članci