Sport

Komentari 10

Zlatna ljevica digla je Podravku, bio je bez dlake na jeziku: Vujo? O njemu ne želim reći baš ništa

Zlatna ljevica digla je Podravku, bio je bez dlake na jeziku: Vujo? O njemu ne želim reći baš ništa

Zlatko Saračević, popularni Zlaja, bio je sjajan rukometaš i dobar trener, koji je iznenada preminuo ovu nedjelju u 60. godini. Prisjetili smo se nekih od njegovih zanimljivih izjava

Ženski rukomet oduvijek je bio broj jedan u Koprivnici, ali dvije sezone prije nego što je on preuzeo Podravku Liga prvakinja nije se igrala u gradu juhe. Stvari je na svoje mjesto vratio upravo legendarni Zlatko Saračević, kojemu je to bio prvi posao u ženskom rukometu.

Nažalost, legendarni Sarač, zlatna ljevica iz Atlante, umro je nedugo nakon pobjede njegove Podravke nad Lokomotivom 32-29 u hrvatskom prvenstvu. Pozlilo mu je dok je kući vozio trenericu golmanica Barbaru Stančin.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Zlatko Saračević

Prije nešto manje od dva tjedna Podravka je objavila da nakon tri sezone Sarač više neće biti trener, a naslijedit će ga Neven Hrupec. Kraj sezone, nažalost, nije dočekao.

Žene? Više problema imao sam s muškima

- Svi me pitaju kakva je razlika između muškog i ženskog rukometa, a ja kažem uvijek isto. Rukomet je rukomet, brate, ili znaš ili ne znaš - rekao nam je Saračević u intervjuu nedugo nakon dolaska u Koprivnicu.

- Primijetio sam da je kod žena puno važnija taktika, da puno više o njoj ovisi, jer nema toliko individualne kvalitete kao u muškom rukometu. Ali ima tu i tempa, i brzine, i visokog ritma, i atraktivnih poteza, i borbenosti... Kažem, rukomet je rukomet!

Nisu ga mučili "ženski problemi" u ženskom rukometu.

- Ma kakvi, što ti je, pa više sam ženskih problema imao kad sam radio s muškima - kroz smijeh je govorio.

Služio sam samo za raznošenje čunjeva

S Veselinom Vujovićem imao je poprilično zategnute odnose. Bio mu je pomoćnik u PPD Zagrebu.

- O njemu ništa ne želim pričati. Baš tako napiši, ništa ne želim o njemu govoriti - odlučno je govorio Sarač.

Nekoliko mjeseci poslije rastanka otkrio je gdje je bio problem.

- Služio sam samo za raznošenje čunjeva. On je sve radio, jedino autobus nije krenuo voziti - znao je reći.

Nakon toga dobio je priliku samostalno voditi zagrebaše, ali tamo se zadržao samo jednu sezonu.

Netko mora odgovarati za ovo

Nije se libio otvoreno krizitirati kao stručni sukomentator na RTL-u. Hrvatska je na nevjerojatan način izgubila broncu na SP-u 2017. protiv Slovenaca iako je u drugom poluvremenu vodila osam razlike, a on je, misleći da je gotovo, ispalio:  

- Dobro je što Vujović nije naš izbornik, on ne bi vodio Duvnjaka na Svjetsko prvenstvo, a sad ga Duvnjak sam dobiva - rekao je i grdno se prevario.

Kasnije se nije libio opaliti po izborniku Željku Babiću.

- Ne razumijem zašto mijenjaš nešto ako ide dobro? Zašto staješ? Zašto mijenjaš? Ako vodiš osam razlike, pa ne igraš da bi dobio četiri razlike, igraš da pobijediš i 10 ako treba. Zašto smo stali? Ne znam. Za mene je ovo najteži poraz u karijeri, ovo je 700 puta gore nego kad nismo išli na Olimpijske igre u Sydney. I tada smo izgubili od Slovenije, ali ovo je gore. Netko mora odgovarati - govorio je Saračević.

Najčitaniji članci