Obavijesti

Sport

Komentari 78

Ćaleta-Car rekao Gračanu da je umoran, otpisao ga je za Euro!

Ćaleta-Car rekao Gračanu da je umoran, otpisao ga je za Euro!
1

Duje je prošle godine prošao dug put na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a i iz njegovog kluba su zahtijevali da propusti Euro kako bi mogao spreman stići na pripreme, objasnio je izbornik Nenad Gračan

VIDEO

Nenad Gračan objavio je popis igrača koji putuju na Europsko prvenstvo U21 momčadi koje se igra u Italiji i San Marinu između 16. i 30. lipnja, a na njemu nema Duje Ćalete-Cara. Neizostavni član mladih Vatrenih ne može na turnir jer Marseille zahtijeva da se pojavi u klubu 1. srpnja kada počinju pripreme za novu sezonu.

- Duje je prošle godine prošao dug put na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a i iz njegovog kluba su zahtijevali da propusti Euro kako bi mogao spreman stići na pripreme. Žao nam je što Duje neće biti s nama, ali ključ uspjeha ove momčadi ne leži niti u jednom pojedincu, već u brojnim talentima u ovoj generaciji i u njihovom snažnom osjećaju zajedništva - rekao je izbornik Gračan, a prenosi službena stranica HNS-a.

- Nažalost, ovoga ljeta neću moći nastupati za Hrvatsku U-21 na Euru zbog odluke mog kluba. Pripreme za novu sezonu počinju već 1. srpnja, a novi trener želi da sam od početka prisutan i da prije toga imam kvalitetan odmor. Imao sam neopisivu čast lani biti dio 'srebrne generacije' i to će mi uvijek biti jedan od vrhunaca karijere. Međutim, činjenica je da zbog dugog boravka u Rusiji nisam imao pravi odmor, što se kasnije odrazilo na moje igre u klubu - rekao je Ćaleta-Car i dodao:

- Željan sam kontinuiteta u klubu jer znam da jedino tako mogu ostvariti svoj potencijal te dugoročno biti kandidat za hrvatsku A-reprezentaciju što mi je svakako jedna od ambicija u karijeri. Zbog toga poštujem i razumijem ovakvu odluku Marseillea, premda mi je žao što neću biti s ekipom s kojom sam izborio Euro. Za hrvatske mlade reprezentacije odigrao sam 43 utakmice te sam nastupao na Europskom i Svjetskom prvenstvu U-17 što dovoljno govori kolika mi je čast uvijek i svugdje braniti boje Hrvatske. Momcima želim puno sreće, bit ću im najveći navijač.

No čini se da nije Marseille jedini razlog Dujina odustajanja od nastupa na Euru. Kako je izbornik Gračan otkrio, u pitanju je i - umor.

- Rekao mi je da je umoran, da psihički i tjelesno nije najspremniji. Također, rekao je da su iz njegovog kluba Marseillea tražili da se odmori na slijedeće prvenstvo. Ako je takva situacija, onda je bolje da ga ne silimo da igra za reprezentaciju na Europskom prvenstvu, nama je atmosfera u reprezentaciji jako važna, iznimno bitna - kazao je Gračan za Sportske novosti.

Mladi Vatreni na Europsko prvenstvo se vraćaju nakon 15 godina, a cilj u Italiji i San Marinu je izboriti prvi plasman hrvatske reprezentacije na Olimpijske igre. Tokio će naši osigurati ako prođu skupinu i dođu do polufinala. Osim Ćalete-Cara obrana je oslabljena i izostankom ozlijeđenog braniča Petra Mamića.

Igrači koju putuju na Euro

Vratari: Josip Posavec, Ivo Grbić, Adrian Šemper

Braniči: Borna Sosa, Filip Benković, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica, Marijan Čabraja

Veznjaci: Nikola Vlašić, Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović

Napadači: Alen Halilović, Josip Brekalo, Marin Jakoliš, Robert Murić, Sandro Kulenović

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima