Obavijesti

Sport

Komentari 4

Otišao kao beskorisni asistent, a vraća se kao trener spasitelj

Otišao kao beskorisni asistent, a vraća se kao trener spasitelj
1

POVRATAK LEGENDE Zlatko Saračević dočekao je priliku da postane trener PPD Zagreba tek u 57. godini. Za početak se mora rastati od Stipe Mandalinića, koji je otišao u Füchse

VIDEO

Na poziv iz Zagreba, iz njegova kluba, Zlatko Saračević (56) javio se u Dubrovniku. Ima već godinu i pol otkad je sjedio na klupi tamošnjeg drugoligaša, od rukometaša-amatera pokušavao je sastaviti što bolju momčad. No koliko god je lijepo živjeti u Dubrovniku, praktički bez ikakvog pritiska, Sarač je želio više u rukometnom smislu. Čekao je priliku dugo, možda i predugo, ali evo, stigao je poziv da se vrati u Zagreb.

- Evo me, tu sam, došao sam - počeo je ovaj rođeni Banjalučanin svoje obraćanje u ulozi trenera prve momčadi PPD Zagreba. 

U ulozi u kojoj je možda zaslužio biti i ranije. U PPD Zagrebu je od 2010. bio dio trenerskog tima, najvećim dijelom kao pomoćnik trenerima prve momčadi, a u jednom razdoblju i kao samostalni privremeni trener. A opet, nikad mu nisu ponudili da pokuša sam, na njega nikako nije dolazio red... I odlučio je ići zaobilaznim putem, preko Dubrovnika.

- Prvo bih zahvalio mojim Dubrovčanima što su izašli u susret Zagrebu, a ja ću razdoblje provedeno ondje pamtiti kao jedno predivno iskustvo. Želim im sve najbolje u budućnosti - korektno je istaknuo Saračević, kojeg je direktor kluba i bivši suigrač Božidar Jović najavio riječima "dobro zna gdje dolazi".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobro i kaže, znam gdje i u što dolazim, što me čeka. U Zagrebu je uvijek tako, uvijek se traži samo najviše, pri čemu možda nekad i nismo realni - svjestan je Sarač.

U posljednjoj fazi radio je kao pomoćnik Veselinu Vujoviću, ali ta priča nije završila lijepo. Saračević danas više ne želi ni razgovarati o bivšem šefu, razlozi raskola se ne znaju, ali zna se da je Sarač bio iznimno nezadovoljan ulogom u Vujovićevom stožeru, u kojem je, kako je znao reći u (polu)šali, "služio samo za raznošenje čunjeva". Sve ostalo je Vuja radio sam.

- Jedino autobus nije krenuo voziti... - znao je poslije reći Saračević.

Sad će šef biti on, što bi lako moglo značiti da će atmosfera u momčadi biti sjajna. Uostalom, s praktički svim igračima se već zna od ranije.

- Da, dio ih je bio tu i u vrijeme kad sam bio trener ovdje, a dio ih poznajem iz reprezentacije, i slažem se da to mora biti bolje. Za početak moramo uvidjeti gdje se griješilo, posložiti se u glavi i krenuti dalje. Nemamo puno vremena, svega dva treninga da se pripremimo za Barcelonu. Ajde, neka nam to bude izazov - pozitivan je Saračević, kojeg pravi posao tek čeka.

- Prvo moram vidjeti kakva je situacija kod igrača, kako oni razmišljaju. Vjerujem da je moral malo pao nakon Nantesa, nakon utakmice u kojoj si morao izvući više, pa ćemo i na tome raditi. Ne možeš čudo napraviti u dva dana, ali pred nama je razdoblje u kojem ćemo pokušati raditi na onome što ja želim - zaključio je svoju uvodnu riječ Zlatko Saračević.

Trener je, dakle, promijenjen, a sad i za igrače slijede "kvalifikacijske utakmice".

- Na ovome neće stati ako se ovako nastavi. Budu li rezultati i dalje ovakvi, i dio igrača će već u siječnju završiti svoju priču - poručio je direktor Božo Jović.

Malo potom stigla je vijest da je jedan i otišao... Stipe Mandalinić potpisao je ugovor s berlinskim Füchseom i odlazi u Njemačku već ovih dana, a ne u siječnju, kako su govorile prve informacije. Loša vijest za Saračevića, i prije nego što je krenuo, momčad mu je oslabljena. Nasreću, uskoro bi se trebao vratiti ozlijeđeni Domagoj Pavlović, proigrao je Damir Bičanić, tu je i mladi Matej Hrstić...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...