Obavijesti

Sport

Komentari 121

'Znam za Dinamo, za Rijeku… Hajduk? Ne, nisam nikad čuo!'

'Znam za Dinamo, za Rijeku… Hajduk? Ne, nisam nikad čuo!'
1

Kad se pojavio interes Gorice za mene, upregnuo sam google i išao doznati što se može o državi, o Velikoj Gorici, Zagrebu, ispričao je stoper koji je prošao Feyenoordovu nogometnu školu

VIDEO

Bilo je i vrijeme da se okušam negdje izvan Nizozemske. Imam 26 godina, a uvijek sam želio vidjeti svijet, upoznavati druge narode i kulture. Hrvatska je, koliko sam dosad vidio, prekrasna zemlja, rekao je na svom predstavljanju novi igrač Gorice, nizozemski branič indonezijskih korijena, Matthew Steenvoorden.

Kalio se kroz nizozemsku prvu i drugu ligu. Prošao je Feyenoordovu školu, odigrao dvije službene utakmice za slavni klub, bio na posudbama u Excelsioru i Dordrechtu, a u Goricu je stigao nakon trogodišnje epizode u Cambuuru. U klubu su ga dočekala i dva sunarodnjaka - Joey Suk i Justin Mathieu koji ga je i nagovorio na dolazak u Hrvatsku.

- Sa Justinom sam igrao u Cambuuru, on mi je preporučio klub i sve oko njega. Rekao mi je: 'Stari, moraš doći ovdje…' - prenosi CityPortal njegove riječi.

- Centralni sam branič, jak u zraku, često zabijam golove nakon kornera i slobodnih udaraca… U posljednje dvije sezone zabio sam 12 golova. I volim igrati nogomet, nisam od stopera koji samo nabijaju - opisao je sam sebe, a onda otkrio da ipak ne zna toliko puno o hrvatskom klupskom nogometu.

Googlao Zagreb i Goricu, a za Hajduk nikad nije čuo

- Kad se pojavio interes Gorice za mene, upregnuo sam google i išao doznati što se može o državi, o Velikoj Gorici, Zagrebu… Bio sam već u Rijeci, igrao sam za Feyenoord protiv njih u Europskoj ligi prije četiri, pet godina. Da, jedna od moje dvije utakmice za Feyenoord bila je ta - rekao je pa iznenađujuće dodao:

- Znam za Dinamo Zagreb, za Rijeku… Hajduk? Ne, nikad čuo...

Hmm, nakon što ovo pročitaju Hajdukovci i njihovi navijači, mogla bi ga dočekati paklena 'dobrodošlica' pri prvom susretu. A on je zakazan za 17. kolovoza kada Goričani u petom kolu HNL-a gostuju na Poljudu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica