Sport

Komentari 18

'Atmosfera na UFC-u uvijek je napeta, tu smo da je primirimo'

'Atmosfera na UFC-u uvijek je napeta, tu smo da je primirimo'

Red Dela Cruz, Brittney Palmer, Arianny Celeste i Brookliyn Wren. UFC nudi najtrakivnije borbe na svijetu, ali i između rundi se u dvoranama čuju ovacije. Za 'octagon girls'

Kad je UFC početkom listopada prošle godine svoje 243. izdanje održao u Melbourneu gradonačelnica Sally Capp uhvatila se pera pa za Herald Sun napisala: 'Zar nam zaista trebaju oskudno odjevene žene da bi znali koja je runda? Pa 2019. je. Ni Formula 1 to više nema. To je nazadnjački običaj i seksizam', napisala je prva gradonačelnica u povijesti Melbournea.

Prije koju noć na spektakularno uvjerljiv način Conor McGregor se na UFC 246 vratio nakon više od godinu dana. Ultimate Fighting Championship ide dalje, a sa UFC-jem idu i - oktogon djevojke.

U Las Vegasu su ovacije grmjele i između rundi. Zaradile su ih: Red Dela Cruz, Brittney Palmer, Arianny Celeste i Brookliyn Wren. Pa vam u nekoliko slika i riječi predstavljamo dame kojima masni UFC honorar ne miriše na seksizam i nazadnjaštvo.

Red Dela Cruz nije baš sugrađanka gradonačelnice Capp, ali jest zemljakinja. Australka iz Sydneya. Ima uredski posao, ali već gotovo pet godina najviše zarađuje kao 'octagon girl' i kaže: 'Uživam o obje profesije, ne pada mi na pamet prestati s UFC poslom'.

Brittney Palmer je Amerikanka, iz San Diega. Ima svoju liniju odjeće, 'Stone Free', pohađa likovnu akademiju jer i voli i zna slikati, u slobodno vrijeme i sama lagano trenira slobodnu borbu, a svojedobno je i proglašena najljepšom oktogon djevojkom.

Arianny Celeste je suvoditeljica u TV showu 'Overhaulin', prikuplja humanitarna sredstva i sudjeluje u kampanjama za borbu protiv raka dojke, pojavila se u dva filma, a koji dolar kapne i za prava korištenja njenog lika u video igrama.

Brooklyn Wren je rođena na Aljasci, živi u Las Vegasu, već je četiri godine 'octagon girl', a o UFC-u kaže: 'To je tako intenzivan sport, borci su toliko jaki, atmosfera uvijek napeta pa smo mi djevojke tu da malo omekšamo stvari'...

Sve četiri oktogon djevojke kućni budžet popunjavaju radeći i kao modeli, a kao najbolji mogući kanal za promociju koriste društvene mreže.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci