Obavijesti

Sport

Komentari 54

Zoran Mamić: Čini se da ćemo brat i ja pričati preko medija

Zoran Mamić: Čini se da ćemo brat i ja pričati preko medija
4

Čini mi se suluda ta zabrana kontakta između nas dvojice ili mene i nećaka. Pa i Zdravka i njegova sina. Ali to je tako, to ćemo morati poštivati, kaže Zoran Mamić

VIDEO

Očekuje nas zadnja utakmica u europskoj sezoni, protiv najvećeg i najboljeg suparnika, velikog Bayerna (srijeda, 20.45). Privilegija je biti u ovom natjecanju, igrati protiv takvih momčadi, dat ćemo sve od sebe da budemo što konkurentniji i bolji. Pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat, rekao je Zoran Mamić pa dodao:

- Moramo biti debelo iznad mogućnosti da ostvarimo što povoljniji rezultat. Fascinantno je kako se oni poigravaju sa svojim suparnicima, neće nam biti nimalo lako.

U prvoj međusobnoj utakmici ova dva protivnika Bayern se doista poigrao s Dinamom. 'Modri' su dobili pet komada, a slično su prošli i Olympiacos te Arsenal.

- Ne smijemo griješiti kao u Münchenu, gdje smo im poklonili prva tri gola. Ali, da nisu zabili to, vjerojatno bi u nekim drugim situacijama. Moramo biti puno kompaktniji nego u Münchenu - kaže Dinamov trener.

Dinamo je ispao iz Lige prvaka i nema rezultatskog imperativa. Trebala bi to biti najlakša utakmica za 'modre'.

- Što znači najlakša utakmica? Mi možemo igrati bez opterećenja, želimo dati maksimum i više od toga. Hoće li biti dovoljno za neko iznenađenje, vidjet ćemo tek poslije utakmice - kaže Mamić.

'Zabrana Zdravku je suluda'

Iako je pred njim najveća utakmica u trenerskoj karijeri, Zoran Mamić paralelno brine i o kaznama članovima obitelji.

Čini mi se suluda ta zabrana kontakta između Zdravka i mene ili mene i nećaka. Pa i Zdravka i njegovog sina. Izgleda da ću morati češće davati intervjue, pa će on valjda preko medija meni odgovarati. Malo je neobična situacija.

Tko bi u slučaju suspenzije Zdravka Mamića preuzeo njegovu ulogu u klubu?

- Imamo stvar pod kontrolom i u tom scenariju, postoje ljudi u klubu koji moraju izvršavati svoje obveze. Nije isto sa Zdravkom ili bez njega, ali nije problem što u jednom periodu neće moći vidjeti mene ili druge ljude. Moramo prvo dobiti rješenje suda, vidjeti što je odlučilo to Žalbeno vijeće. Ne znamo hoće li on morati dati ostavku ili pak dobiti nekakvu suspenziju.

Planirate li njegovu jamčevinu pokriti novcem ili nekretninama?

- Spremni smo na obje opcije za jamčevinu, ali na kraju će Zdravko donijeti konačnu odluku.

U prvih 11 upada Ćorić?

- Ćorić je dio prve momčadi, dobro je igrao protiv Hajduka. Jedan od najzaslužniji za pobjedu protiv Splićana, vidjet ćemo. Igra i ponaša se jako dobro. Pjaca nije u optimalnoj formi koju očekujemo. Ponavljam, mlad igrač pa je normalno da kod njega postoje oscilacije i slabija forma. Vjerujemo da će se vratiti, biti 'stari' Marko Pjaca. Koji je onda prevaga i u velikim utakmicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković
KLASAN POTEZ

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković

Francuz Bernauer nije bio svjestan što viče masa pa je podigao ruke, a onda mu je sve objasnio 18-godišnji Vrbančić. Dok je Petković stigao iz pozadine i jednim pogledom smirio Ristovskog

Čavlina odlazi u ligaškog rivala, Pjaca je na korak od Dinama
DOZNAJEMO

Čavlina odlazi u ligaškog rivala, Pjaca je na korak od Dinama

Dinamo je Čavlinu pustio bez odštete u Lokomotivu, ali je u dogovor ugradio klauzulu po kojoj na njega ima pravo prvokupa po povlaštenoj cijeni od 700.000 eura. Želi ga otkupiti pa dati na kaljenje u Osijek
Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića
NOVI SPORTSKI DIREKTOR

Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića

Za Livaju nismo dobili ponudu, a Perišić ima ugovor do kolovoza i na njemu je hoće li ostati. Stranci moraju naučiti hrvatski u tri mjeseca, a trener stiže do kraja idućeg tjedna, rekao je Nikola Kalinić