Obavijesti

Sport

Komentari 369

Zoran Mamić podnio ostavku nakon presude: 'Ne osjećam se krivim, ali prihvaćam presudu'

Zoran Mamić podnio ostavku nakon presude: 'Ne osjećam se krivim, ali prihvaćam presudu'

Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo, kaže Mamić

VIDEO

Vrhovni sud potvrdio je presudu od šest i pol godina zatvora bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću, dok je njegovom bratu Zoranu smanjena kazna na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Pokretanje videa...

Zoran Mamić pjeva Hajdukovu pjesmu 01:42

Zakon o sportu kaže da Mamić mora u roku od osam dana napustiti dužnost, a to je i napravio. Povodom danas objavljene presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske, trener Dinama Zoran Mamić podnio je ostavku.

Europa League - Round of 16 First Leg - Tottenham Hotspur v GNK Dinamo Zagreb

- Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu - kazao je Mamić. 

Uprava je ubrzo i prihvatila njegovu ostavku na mjestu glavnog trenera i sportskog direktora, a te pozicije preuzet će dosadašnji Mamićev pomoćnik Damir Krznar. 

On je već u sličnoj poziciji bio 2015. godine kada je Zoran Mamić bio u pritvoru, a Krznar je tada vodio utakmicu protiv Hajduka.

Europa League - Round of 32 Second Leg - GNK Dinamo Zagreb v Krasnodar

Cijeli slučaj riješen je samo tri dana prije uzvratne utakmice osmine finala Europske lige, dvoboja u kojem će Dinamo tražiti još jedno nogometno čudo, plasman među osam najboljih momčadi ovog natjecanja. No, pravomoćnost ove presude donijela je "modrima" velike probleme jer su ostali bez trenera koji je s klubom napravio sjajne rezultate ove sezone, a 'vrući krumpir' pao je u ruke Damira Krznara na kojega je sada pala velika odgovornost. 

Zoran Mamić ove je sezone s Dinamom napravio velike stvari, rušio europske rekorde, pa i ispisao povijest. Dinamo pod njegovim vodstvom izgleda moćno i dominantno, briljira u Europi, u igri "modrih" se u svakom slučaju vidi i trenerov rukopis. Ali, Zoran Mamić upravo je postao "preveliki uteg" cijelom klubu pa je njegova ostavka bila i očekivana.

Tako je završio i drugi Mamićev trenerski mandat na klupi Dinama koji je trajao od prošle godine nakon smjene Igora Jovićevića. S klubom je napravio fantastične rezultate u Europi unatoč tome što se nije plasirao u Ligu prvaka. 'Modri' su s četiri pobjede i dva remija te uz samo jedan primljen gol protutnjali do šesnaestine finala gdje su uvjerljivo izbacili Krasnodar. U osmini finala naletjeli su na Tottenham koji je u prvom susretu bio bolji s 2-0. Nadao se Dinamo čudu protiv Spursa u uzvratu u četvrtak, ali do čuda će morati bez sad već bivšeg trenera.

Osim odličnih rezultata u Europi, Mamić je s zagrebačkim klubom vodio veliku bitku u Prvoj HNL s Osijekom, a posljednja utakmica na klupi 'modrih' ostat će mu tako jučerašnja uvjerljiva pobjeda protiv Varaždina (5-0).

U prvom mandatu Zoran je na klupi Dinama bio od 2013. do 2016. godine te je osvojio tri prvenstva i dva Kupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 369
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja